Dan Tudorache, primarul Sectorului 1: ”Suntem pregătiți pentru începerea noului an școlar în condiții de maximă siguranță sanitară”

Redactor:
Maria Stoica

Grădinițele, școlile și liceele din Sectorul 1 sunt pregătite pentru începerea noului an școlar în condiții de maximă siguranță sanitară: măști de protecție, dezinfectant, termoscannere în toate unitățile de învățământ, tablete pentru toți copiii și profesorii sunt numai câteva dintre măsurile luate de către administrația locală pentru ca școala să înceapă în cele mai bune condiții.

Primarul Dan Tudorache a fost în teren, la Școala Gimnazială nr.181, pentru a se asigura că totul este pregătit pentru începerea anului școlar 2020/2021.

Nu cred că este nimic mai important, pentru o administrație locală, decât grija față de elevi și dascălii lor. Iată de ce am luat din timp măsuri ca elevii și profesorii noștri să aibă la dispoziție toate materialele de protecție necesare pentru a-i feri, atât cât este posibil, de riscul unei infectări cu noul coronavirus. Totodată, tuturor copiilor care învață în școlile din Sectorul 1, indiferent de domiciliu, precum și profesorilor, le oferim tablete, pentru că toți trebuie să plece de la aceeași linie de start în viață. Ar fi dureros și nedrept să adâncim discrepanțele între copii. Doresc să-i asigur pe părinți că, în ciuda perioadei dificile pe care o traversăm, în Sectorul 1 suntem pregătiți. Școala poate să înceapă!”, a declarat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Tablete pentru toți elevii care învață în școlile din Sectorul 1, indiferent de domiciliu

Toți elevii care învață în școlile din Sectorul 1 și toate cadrele didactice vor primi tablete care au fost achiziționate deja de către Primăria Sectorului 1. Este vorba despre 48.000 de tablete care vor fi puse la dispoziția tuturor copiilor de la clasa pregătitoare până la clasa a XII-a care învață în unitățile de învățământ din Sectorul 1, indiferent de domiciliu acestora, precum și dascălilor lor.De asemenea, administrația locală a Sectorului 1 le va asigura elevilor și profesorilor conectarea la internet a tabletelor pentru următorii doi ani. Toate tabletele au fost achiziționate și au început deja să fie distribuite.

Stocuri suficiente de măști și dezinfectant și termoscannere în toate unitățile de învățământ

Pentru limitarea la minimum posibil a infectărilor cu noul coronavirus, toate unitățile de învățământ aflate în administrarea Consiliului Local Sector 1 au culoare delimitate de intrare și ieșire, sunt dotate cu termoscannere și dispun de spații de izolare a persoanelor care înregistrează temperaturi mai mari de 37,3 grade Celsius.

De asemenea, administrația locală a Sectorului 1 a asigurat un stoc suficient de măști și dezinfectant pentru elevi și profesori și a luat măsuri pentru asigurarea distanțării băncilor în clase. Acolo unde acest lucru nu este posibil, distanțarea elevilor este asigurată prin plăci de protecție de plexiglas pentru a se preveni transmiterea noului coronavirus.

Totodată, în școlile în care se învață în mai multe schimburi, după ieșirea fiecărui schimb de la cursuri, se va asigura dezinfectarea adecvată a clasei. Este vorba de dezinfectarea băncilor, catedrei sau a plăcilor de plexiglas. În plus, o dată pe săptămână se va realiza nebulizarea întregii unități de învățământ.

Tânăra cunoscută a murit misterios! A fost găsită într-o prăpastie după ce a dat un...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
FOTO. Inna, topless în vacanță! Cum s-a pozat cântăreața în apă
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Fabulos! Gigi Becali a dat tunul și a câștigat 15 milioane de euro peste noapte!...
Legea a fost admisă. Cine sunt românii care pot ieşi mai devreme cu 15 ani...
Medicii veterinari atrag atenţia. Ivermectina nu se foloseşte pentru tratarea coronavirusului, ci „pentru afecţiuni interne...
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
Câinele lui Dorian Popa câștigă 200.000€ pe an: „Prețurile sunt fără TVA. Vreau să fac...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Unul dintre cele mai bine păzite SECRETE înainte de 1989: data reală a naşterii lui...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Am prins-o înfulecând prăjituri după ce a slăbit 40 de kg. Ce vedetă din România...
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
NOI RESTRICŢII la graniţa României: Anunţ BOMBĂ de ultimă oră
Mădălina Ghenea, apariție senzuală într-o rochie mulată. Fanii au reacționat: Sophia Loren are o urmașă
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Catastrofă la graniţa cu România: Oraşe întregi părăsite, obloanele trase, lacăte la uşi. Ţara vecină...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide