Număr record de candidați la Facultatea de Medicină din București. Examenul va avea loc duminică, în condiţii speciale

Număr record de candidați la Facultatea de Medicină din București. Examenul va avea loc duminică, în condiţii speciale
Admitere Medicină. Sursă foto: Alexandra Pandrea/Gândul
Publicat: 19/07/2021, 12:57

Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila” din Bucureşti anunţă că anul acesta se înregistrează un nou record privind numărul de candidaţi înscrişi la examenul de admitere care va avea loc duminică, pentru ocuparea celor 1.629 de locuri aplicând 3.427 de absolvenţi de liceu.

„Pentru admiterea la studiile de licenţă din cadrul universităţii noastre asistăm şi anul acesta la un nou record, din perspectiva numărului candidaţilor înscrişi, 3.427 de absolvenţi de liceu, cu 101 mai mulţi în comparaţie cu cei care au concurat anul trecut şi cu peste 400 în plus faţă de numărul celor înscrişi la ediţia din 2019, ceea ce ne demonstrează un interes amplificat şi continuu al tinerilor faţă de profesia de medic”, a declarat rectorul Viorel Jinga, potrivit unui comunicat al UMF „Carol Davila”.

Peste 2.300 de candidați

Pentru cele 710 de locuri la Facultatea de Medicină s-au înscris 2.337 candidaţi, pentru Facultatea de Medicină Dentară – 595 de candidaţi pe 213 de locuri, pentru Facultatea de Farmacie – 122 de candidaţi pe 121 de locuri, iar pentru Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală – FMAM (4 sau 3 ani de studiu) – 345 de candidaţi pe 192 de locuri. Acestora li se adaugă alţi 28 de candidaţi care vor concura pentru ocuparea locurilor speciale dedicate absolvenţilor de licee din mediul rural, al celor din centrele de plasament şi rromilor.

Pentru candidaţii ale căror medii de admitere nu vor permite accederea la studiile universitare de licenţă pe locurile finanţate de la bugetul de stat sunt puse la dispoziţie alte 393 de locuri cu taxă.

Examenul de admitere la studiile de licenţă din cadrul UMFCD în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, precum şi la FMAM se va desfăşura, duminică, începând cu ora 9,00, în mai multe locaţii din Capitală.

Examenul va avea loc la Romexpo

Candidaţii înscrişi pentru ocuparea locurilor scoase la concurs la facultăţile de medicină şi medicină dentară vor susţine examenul de admitere în spaţiile special amenajate din cadrul Complexului Expoziţional Romexpo din Bucureşti (pavilioanele B1 şi B2), în timp ce pentru susţinea examenului de admitere la Facultatea de Farmacie şi la FMAM, organizatorii le-au pus la dispoziţie candidaţilor spaţiile din cadrul Facultăţii de Farmacie, respectiv cele din Palatul Facultăţii de Medicină din Bucureşti.

Triaj epidemiologic, la examenul de admitere de la Medicină

La examen vor fi respectate cu stricteţe toate măsurile de prevenire împotriva COVID-19, începând cu triajul epidemiologic, dezinfectarea mâinilor sau purtarea obligatorie a măştilor de protecţie facială şi distanţarea fizică de minim 1,5 metri între candidaţi.

Anul acesta, 32 de premianţi ai olimpiadelor naţionale şi internaţionale la discipline precum biologie, fizică sau chimie au decis să-şi continue performanţa la UMF „Carol Davila”, accederea acestora în universitate fiind posibilă, conform normelor Ministerului Educaţiei şi Cercetării, fără examen de admitere.

Dintre cei 3.427 de candidaţi care vor intra în concurs 13 au obţinut nota maximă, 10, la examenul de Bacalaureat. De asemenea, 513 au obţinut la examenul de Bacalaureat note între 9,50 şi 9,99, iar alţi 997, note între 9,00 şi 9,49.

Care este taxa de studiu

Taxa de studiu stabilită de către Senatul UMF „Carol Davila” pentru ciclul de studii universitare de licenţă pentru anul universitar 2021-2022 este de 15.000 lei/an de studiu pentru Medicină, Medicină Dentară, 10.000 lei/an pentru Farmacie şi 8.000 lei/an de studiu pentru FMAM. Taxa de studiu anuală va fi platită în trei tranşe (prima tranşă – 50% din taxa anuală, a doua tranşă – 25% din taxa anuală şi a treia tranşă – 25% din taxa anuală).

În 2020, la UMF „Carol Davila” au fost scoase la concurs 1.160 de locuri finanţate de la bugetul de stat şi 292 locuri cu taxă pentru care au candidat 3.326 de absolvenţi de liceu dintre care 2.246 la Medicină şi 541 la Medicină Dentară.

Citește și Mii de tineri susțin examenul pentru admiterea la Medicină în condiții speciale: „Pandemia ne-a arătat câtă nevoie e de această profesie” 

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Exclusiv: Anghel Damian n-o scapă din ochi pe Theo Rose. Iubitul vedetei a păzit-o la...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
O navă de război misterioasă care s-a scufundat în 1742 a fost, în sfârșit, identificată