Tăriceanu cere să se înceapă școala după alegerile locale: „Haosul din învăţământ continuă”

Tăriceanu cere să se înceapă școala după alegerile locale: „Haosul din învăţământ continuă”
Tăriceanu, atac dur la Orban, în direct la Gândul Live! „Câți oameni trebuie să moară ca să plece? Ponta și-a dat demisia după Colectiv...”
Publicat: 07/09/2020, 16:31

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, cere Guvernului să amâne începerea anului şcolar, după ce direcţiile de Sănătate Publică au publicat situaţia epidemiologică pentru fiecare localitate.

Haosul din învăţământ continuă. Azi guvernul Iohannis-Orban a făcut publică harta după care se vor aplica scenariile. Ştiţi care, alea pe culori. În general harta e verde, deci şcolile vor începe cu prezenţă fizică. În Bucureşti văd că este scenariul galben, jumătate online, jumătate acasă, adică struţo-cămilă”, scrie pe Facebook Călin Popescu Tăriceanu.

El consideră că „insistenţa guvernului de a începe şcoala, chiar dacă nu au apucat să ia măsuri pentru o bună desfăşurare, este o greşeală”.

„Înţeleg raţiunea politică pentru această insistenţă, pentru că dacă amâni începerea şcolii este logic să amâni şi alegerile, dar asta înseamnă să pierzi procente. Noi, la ALDE, solicităm amânarea începerii şcolii până după alegerile locale. Le mai dăm două săptămâni guvernanţilor să se mai organizeze, să cumpere măşti, să asigure sisteme de testare pentru profesori şi elevi, să cumpere tablete pentru cei care au nevoie, să facă un plan pentru situaţiile în care vor exista focare de infecţie”, conchide liderul ALDE.

Premierul Ludovic Orban a anunţat că anul şcolar începe pe 14 septembrie.

Tăriceanu: Am decis să nu-mi trimit copilul la clasa pregătitoare

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE și totodată candidat la Primăria Capitalei, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că pregătirea sanitară în vederea începerii școlii este „PRAF” și nu își va lăsa fiul cel mic să intre în clasa pregătitoare, urmând să rămână la grădiniță. „Am aflat că și la grădiniță au fost cazuri de coronavirus”, a precizat politicianul.

„Copilul meu trebuia să meargă la clasa pregătitoare. Am trei băieți. Am luat decizia să nu-l mai dăm la clasa pregătitoare, ci rămâne la grădiniță, ceea ce nu îmi doream. Pregătirea sanitară este praf. Eu poate sunt dintre părinții care pot să-i dau copilului meu mască și dezinfectant. Dar să ne gândim la toate familiile care nu au asemenea posibilități. Lumea este reticentă”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase