Trei elevi din România confirmați cu noul coronavirus! Colegii lor au fost izolați

Redactor:
Maria Stoica
Trei elevi din România confirmați cu noul coronavirus! Colegii lor au fost izolați
Trei elevi din România confirmați cu noul coronavirus! Colegii lor au fost izolați FOTO: Gândul/Alexandra Pandrea

Trei elevi de clasa a IX-a din cadrul Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, proveniţi din localități diferite, au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus. Colegii cu care au intrat în contact au fost izolaţi.

Reprezentanţi ai unităţii militare de învăţământ au precizat duminică seara, pentru Agerpres.ro, că toţi elevii colegiului, în număr de 460, au fost testaţi, deocamdată fiind primite rezultatele doar pentru o parte dintre aceştia.

Pentru trei elevi din clasa a IX-a, toţi asimptomatici, rezultatul testului a fost pozitiv. Cei trei au fost imediat izolaţi la infirmieria şcolii, de unde, apoi, au fost preluaţi de părinţi, urmând să stea în izolare în următoarele două săptămâni.

La rândul lor, colegii cu care au fost cazaţi în dormitor se află, în prezent, în izolare în cadrul unităţii, au menţionat reprezentanţii colegiului.

Până duminică, scenariul luat în calcul pentru Colegiul Naţional Militar din Alba Iulia era cel verde, cu prezenţa fizică a elevilor la cursuri. Urmează ca luni să se ia o decizie cu privire la modul în care va debuta anul şcolar la această unitate.

Ce înseamnă fiecare scenariu

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat, duminică seara, înainte cu jumătate de zi de începerea anului școlar, schimbări semnificative în scenariile conform cărora va funcționa procesul didactic.

  • 12.423 de școli încep cursurile în scenariul verde – vineri erau 12.610 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1), care presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară;
  • 4.915 de școli în scenariul galben – vineri erau 4.892 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție;
  • 263 de școli în scenariul roșu – vineri erau 238 de unități de învățământ în Scenariul 3 (S3), care presupune participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Cum trebuie purtată masca ?

Masca trebuie purtată astfel încât să acopere atât nasul, cât și gura. Autoritățile îi îndeamnă pe elevi să poarte masca și în aer liber atunci când distanța dintre persoane nu poate fi menținută la cel puțin 1,5 metri sau atunci când un număr mare de persoane se află în aceeași zonă.

Purtarea obligatorie a măştii pentru studenţi/cursanţi, precum şi pentru întregul personal al instituţiei de învăţământ superior, atât în timpul orelor de curs, cât şi în timpul pauzelor (în spaţiu închis), igiena riguroasă a mâinilor, realizarea curăţeniei şi a dezinfecţiei în instituţiile de învăţământ superior.

FOTO-ŞOC! Şi-a înşelat iubita însărcinată, cu o bombă sexy de doar 18 ani. Cum arată...
Ce a pățit un bucureștean după ce a fost într-un bordel și a făcut amor...
FOTO. Cele mai fierbinți ipostaze în care a apărut Alexandra Stan! A lăsat la vedere...
Ce avere uriașă avea Sean Connery! Cine sunt cei doi moștenitori ai faimosului actor
România, sancțiune GRAVĂ dacă nu termină cu poluarea! Termenul pe care ni l-a dat Europa
VIDEO Ciocniri în centrul Barcelonei între protestatari şi poliţie în urma restricţiilor de circulaţie
Simona Halep s-a infectat cu noul coronavirus. Mesajul postat de sportivă
Ce a pățit un bucureștean după ce a fost într-un bordel și a făcut amor...
A intrat în baie peste soție și a găsit-o așa! Ce făcea femeia? Nici n-a...
Sexul din spatele porţilor lagărului de la AUSCHWITZ era ”răsplata” naziştilor pentru deţinuţi. Existau, desigur,...
Secretul bine ascuns din vila Elenei Ceaușescu. Cum își teroriza angajații. Viclenia ei nu avea...
CARANTINĂ în România, din decembrie?! Vestea venită chiar în această seară
Klaus Iohannis, ANUNȚ ȘOC! Toți românii sunt vizați
15 semne că femeia te înșală. Una dintre cele mai mari „minciuni” pe care mulți...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
„Suntem două mame cu trei copii.” Când banii câştigaţi în corporaţie nu au mai fost...
Codin Maticiuc a fost infectat cu COVID-19. Ce mesaj a postat pe rețelele de socializare
Inchide