Într-o ediție transmisă live de Gândul, Dan Diaconescu a vorbit despre discrepanțele dintre cei extrem de bogați și oamenii de rând, oferind exemple din lumea afacerilor și a luxului. Potrivit lui, bogații trăiesc într-o realitate complet diferită, în care obiectele de lux devin simboluri ale statutului social. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.
Dan Diaconescu explică modul în care miliardarii negociază achizițiile de lux fără a se gândi la costuri. Unii dintre ei cumpără lucruri doar pentru a-și afirma statutul, fără o nevoie reală.
„Ei Bogații nu ne înțeleg pe noi săracii. Elon Musk a trimis lui Sam Altman, a trimis o ofertă și a zis știi ceva, vreau să-ți cumpăr asta până mâine. Zice asta de 100 de miliarde dacă vrei să-ți dăm nu știu ce și ăla a zis Domnule, nu, mulțumesc cutare, dar zice am înțeles că Twitter-ul, că X ar fi de vânzare. Bogații ăștia nu ne înțeleg pe noi, săracii, sub nicio formă, fiindcă și eu am întrebat exact ca Marius Tucă, cum mă întreabă el pe mine acum, am întrebat un prieten care își cumpărase un iaht de 30 și ceva de metri și efectiv își mânca de sub unghii la propriu.”, spune acesta.
Diaconescu vorbește despre obsesia miliardarilor pentru a avea întotdeauna cel mai scump și mai mare obiect de lux. De la iahturi până la avioane, totul trebuie să fie mai impunător pentru a-și menține statutul social.
„Strângea banii ca să își ia un iaht de 40 și ceva de metri și întreabă care e diferența? Păi, cu un metru mai lat știi că e. Iahturile astea, cu cât sunt mai late, cu atât vin mai scumpe. Mă rog, așa da. Și am văzut că el muncea, într-adevăr, de dimineața până seara. Bă, dacă ai strâns 1.000.000.000 dolari, de ce mai vrei încă unu, e o întrebare, da, da, aflați că un iaht lung de 100m costă 1 miliard și te faci de râs dacă n-ai unu de 120m și îți mai trebuie 1 miliard și dai din colț în colț și toată lumea râde de tine.”, explică acesta.
În edițiile trecute, Dan Diaconescu spunea că susținerea lui Iohannis este o mișcare sinucigașă. Diaconescu susține că politicienii români care au condus țara în ultimele decenii nu apar în clasamentele celor mai bogați oameni, deși sunt cei care au avut cel mai mare control asupra resurselor țării.
„Bogații adevărați ăștia care au condus România de 30 și ceva de ani încoace. În niciun top 300, Capital sau Forbes, nu, nu sunt prinși politicienii români care au condus România, nu știu de ce nu apar. Adică au zburat așa pe sub radar.”, afirmă Dan Diaconescu.