VIDEO | Dan Dungaciu, analist de politică externă: „73% din populația țării crede că România și-a îndeplinit atribuțiile”

Publicat: 07/12/2022, 22:51

Dan Dungaciu, analist de politică externă, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta spune că se dorește reformarea spațiului Schengen. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă

Semnalul se dorește un plan B, ca zic așa, este un semnal nu se va întâmpla nimic. Dacă nu se întâmplă până în decembrie, 31 sau 30 decembrie lucrurile se închid. 

Prin urmare, în timpul președinției Suediei nu se va întâmpla nimic. Primele șase luni sunt oricum blocate. Toate mesajele pe care le-am auzit în ultima vreme țin de o problemă cu spațiul Schengen.

Spațiul Schengen e suspendat în foarte multe state. Prin urmare, până la noua reformă a spațiului Schengen, sigur că lucrurile vor fi amânate. Fereastra de oportunitate este foarte redusă.

Este greu să ne imaginăm ce va urma după. Este un sondaj dat publicității astăzi, un barometru de securitate energetică, în care am inclus și aceste întrebări de rații internaționale, dată fiind presiunea dosarului Schengen.

73 % din populația României crede România și-a îndeplinit atribuțiile. O să fie o presiune politică fără precedent. Presiunea politică din România va fi prezentă. Aici este vorba de o umilință națională”, a spus Dan Dungaciu.

Emisiune o puteti urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Tineți aproape!”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase