VIDEO | Dan Dungaciu, analist: „Gorbaciov voia să apere URSS de la butoane. Ideea Occidentului nu a fost să destrame URSS”

Publicat: 01/10/2022, 12:00

Dan Dungaciu, analist, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta spune că Putin și Gorbaciov au fost uniți în dorința de prezervare a URSS.

Putin și Gorbaciov sunt deosebiți. Au fost uniți în dorința de prezervare a URSS. Putin vrea să prezerve URSS de pe margine, pentru că nu era un mare jucător atunci. 

Gorbaciov voia să apere URSS de la butoane. Gorbaciov a fost slab politic, nu a înțeles realitatea. Acesta a făcut prea multe concesii. El a aruncat în aer URSS-ul fără să dorească.

În 1991, Bush senior a declarat că libertatea nu înseamnă independență. Deci, ideea Occidentului nu a fost destrame URSS-ul, pentru era groază de ce se putea întâmpla. În schimb, popoarele au mers mai departe și au făcut praf URSS-ul.

Nu este vorba de refacerea URSS-ului, în mintea lui Putin. Aici este vorba de teritorii și de acapararea unor teritorii care îi permită controleze cel puțin Ucraina”, a spus Dan Dungaciu.

Puteți urmări emisiunea pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Tineți aproape!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase