VIDEO | Eugen Răchiteanu: „M-am ocupat de adunarea obiectelor sacre care se aflau în parohii. Vom organiza o expoziție”

Publicat: 16/03/2023, 11:34

Eugen Răchiteanu, preot colaborator la Parohia Catedralei Sf. Iosif, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta a povestit că organizează un spațiu în care să fie puse toate obiectele sacre pe care le-a găsit de-a lungul timpului. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

„M-am ocupat de adunarea obiectelor sacre care erau prin parohii. De data aceasta vrem să facem un spațiu în care să fie adunate toate obiectele. Avem o sală în Arhiepiscopia Catolică din București și încercăm să o amenajăm. Există cărți vechi, veșminte preoțești, obiecte sacre precum potir, sfeșnice, adică toate obiectele folosite la Sfânta Liturghie. Nu avem un muzeu al Arhiepiscopiei și vrem să punem istoria la dispoziția oamenilor.

Timp de 16 ani am stat în Italia, unde am lucrat în mai multe domenii. În 2002, când am ajuns acolo, am fost numit directorul unei școli. Ulterior, am fost responsabil de partea culturală. Din 2014 m-am ocupat de partea culturală pe partea centrală din Italia”, a declarat Eugen Răchiteanu.

Preotul a adăugat că predă în Florența, la Facultatea de Teologie din București și la Facultatea de Teologie din Iași.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Țineți aproape!”

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase