VIDEO | Cori Grămescu, la podcast-ul Altceva, despre alimentele pentru un ten sănătos: „Să evităm dulciurile și toate alimentele bogate în grăsimi”

Publicat: 29/05/2023, 10:00

Cori Grămescu a fost invitata lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA de sâmbătă, 27 mai. Cunoscutul coach de lifestyle și nutriție a furnizat „secretul” pentru un ten luminos și sănătos: consumul cât mai ponderat de dulciuri, alimente grase și făinoase de la „patiserie”. Urmărește podcastul integral cu Cori Grămescu doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene.

„Este important să avem o alimentație curată și neprocesată, să evităm lactatele grase. Cu 2-3 săptămâni înainte, ca să se curețe tenul, să arăți nepufoasă la față.

Dacă nu dormim și nu bem 2,5 litri pe zi…Cam așa trebuie să facem, să evităm dulciurile, toate alimentele bogate în grăsimi saturate, asociate cu făină albă, cartofi prăjiți, pâine albă, zona asta dă inflamații, ne deschide porii, ne buhăie, ne umple de coșuri șamd.”, a spus Cori Grămescu.

O dietă pentru imunitate?

„Limitarea lor, să fim serioși, nu o să ne mutăm într-o bulă de sticlă. Nu avem pastile magice pentru imunitate. Dincolo de acest aspect, sigur că există practici pentru o sănătate mai robustă, toate astea țin de odihnă, să dormim alea 7 ore pe zi, noapte, într-un interval civilizat.

O noapte pierdută se recuperează în 4-7 zile. Sistemul nervos se recuperează foarte greu după nopți nedormite.

Alimentația echilibrată, flora intestinală, e foarte important să nu avem derapaje majore, gândirea asta aritmetică, între o ciocolată și o salată și îmi rezultă cartof dulce. Cu cât avem episoade de binge-uri, toate chestiile astea ne destabilizează.

E bine să fim constanți, să facem mișcare, să fim constanți cu comportamentele sănătoase și automat ni se întărește sistemul imunitar.

Dacă stăm în orașele mari, poluate, sistemul nostru este agresat. Mai punem un picior pe munte, mai mergem la țară…”, a mai declarat Cori Grămescu.

Cori Grămescu, despre partea ludică a vieții

„Mai e un aspect foarte important. Aici intervine partea ludică a vieții, e foarte important să nu devenim roboței. Eu am în minte calculatorul, clientele mele învață mărimea porției. Nu neapărat 100-200 g vită, ci cum arată.

Mâncarea rămâne totuși și într-o zonă de plăcere, nu de abuz. Poate să fie o sursă permanentă de curiozitate, de joacă, e foarte important să o scoatem din narativul utilitarian.

Să ducem gătitul ca o experiență împărtășită în familie. Să educăm copiii cu masa în familie. Altfel mâncarea va fi folosită și abuzată. Nu ne ține loc de terapie, bucurie în cuplu, bine emoțional. Ca să o scoatem din această grea legătură, e foarte important să cultivăm aspectele acestea în viața de zi cu zi.

Să o facem parte dintr-o misiune de familie, de prieteni. În momentul în care realizăm că suntem suma celor 5 oameni cu care ne petrecem cel mai mult timp, asta e o lecție din State, în Silicon Valley oamenii cu care m-am împrietenit sunt cei care m-au împins spre o versiune mai bună a mea. E un mediu care m-a ajutat să cresc.

Poate n-o să tragă alții de noi, dar hai să îi invităm noi să facem lucruri bune. Hai să ieșim din zona de confort, spre lucruri care ne dau multă satisfacție. Acolo intervine multă bucurie.”, a conchis Cori Grămescu la podcast-ul Altceva.

Cori Grămescu a fost invitata lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA, difuzat sâmbătă, 27 mai, începând cu ora 19:00.

Unul dintre cei mai cunoscuți coach de lifestyle și nutriție, Cori Grămescu s-a stabilit de doi ani în America. În ultima perioadă, ea a creat noi planuri nutriționale, inclusiv cu profesori de la Harvard, lucrează constant la dezvoltarea unor strategii sănătoase și eficiente de slăbire în care se regăsesc atât suportul pentru îmbunătățirea stării generale de sănătate, cât și suportul emoțional necesar pentru vindecarea relației cu propria persoană și propriul corp.

În acest sens, a construit un site dedicat comunității – Yummdiet.com – la care au acces toți cei care doresc să își schimbe stilul de viață. Atunci când a creat platforma de diete personalizate yummdiet a vrut să existe o soluție reală, bazată pe știință, pentru slăbire sănătoasă.

De altfel, Cori Grămescu lansează la Editura Boolzone cartea “Vindecarea relației cu mâncarea și cu propriul corp”. Aceasta este prima carte din România care se lansează împreună cu un cerc de suport. Toți cei care achiziționează cartea, primesc acces în comunitatea de suport, acolo unde Cori Grămescu va fi alaturi de toți cititorii cărții pentru a-i ajuta în procesul de schimbare.

“Am pus în această comunitate de suport experiența mea de 17 ani cu grupuri de femei care doresc să facă o schimbare în bine în viața lor” a declarat Cori Grămescu.

Urmărește podcastul integral cu Cori Grămescu doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Vot decisiv în Senatul SUA pentru interzicerea TikTok. Ce se întâmplă acum?