VIDEO | Dr. Mihaela Bilic, despre procesul de slăbire: „Tot ce scoatem nu mai poate fi reintrodus niciodată. Este o chestiune de disciplină. S-ar putea să fie prea mult chiar și trei mese pe zi”

Publicat: 09/06/2022, 01:07
Actualizat: 09/06/2022, 01:10

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, a fost invitata lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Aceasta a afirmat că esențial pentru persoanele care vor să slăbească este reducerea treptată a numărului de mese pe zi și că „tot ce scoatem nu mai poate fi reintrodus niciodată”. Invitata lui Marius Tucă a precizat că procesul de slăbire constă într-o disciplină foarte clară, iar pe măsură ce înaintăm în vârstă, metabolismul nostru scade și, totodată, crește riscul de a lua în greutate.

„Tot ce scoatem nu mai poate fi reintrodus niciodată. Din nou, lucrul acesta trebuie subliniat. Deci drumul este cu sens unic și se îngustează. Este o chestiune de disciplină. Ai slăbit și acolo rămăi. Și nu numai că acolo rămâi, dar vor mai trece, să zicem, cinci ani, și o să constați că această disciplină și acest program pe care îl aveai nu mai dă rezultate, se mai duce metabolismul puțin. Și va veni ziua în care vei mai tăia încă o masă sau rămâne o gustare și o masă și tot așa. Fetele astea fabuloase, frumoase și slabe – ele nu recunosc – dar ele nu mănâncă în fiecare zi. Și știu nenumărate. Cinci zile bei cafea, lapte și cafea cu lapte și mănânci doar în weekend. E de plâns, am luat-o razna.

Dar știi ce e ciudat? Că lumea le vede mâncând în public, în weekend și zic: ‘Ia uite, măi, ce norocoasă, ce metabolism bun are!’ și ei, săraca, cinci zile îi este foame. Știi care e reversul medaliei? Că oamenii care mănâncă decent, trei mese pe zi, un singur fel de mâncare și nu slăbesc, își zic: ‘Ce fac eu greșit? Poate nu combin bine, poate trebuie să merg la un nutriționist, să îmi dea rețeta secretă’. Și atunci, dragii mei, s-ar putea să fie prea mult chiar și alea trei mese pe zi”, a afirmat dr. Mihaela Bilic.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, s-a alăturat echipei Gândul, în mai 2022, unde tratează subiecte de actualitate, în calitateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase