VIDEO Ion Cristoiu, despre ofensiva rușilor în Ucraina: „Acest război este pregătit, după părerea mea, de vreo 5-6 ani. Povestea cu admiterea în NATO a fost un pretext. Totul este făcut, încă o dată, pentru Crimeea”

Publicat: 20/05/2022, 00:29
Actualizat: 20/05/2022, 13:54

Ion Cristoiu, publicist și scriitor, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta a vorbit despre războiul din Ucraina, despre care crede că a fost planificat încă de-acum 5 sau 6 ani. De asemenea, invitatul lui Marius Tucă este de părere că rușii au pornit ofensiva din cauza temerilor că Ucraina va încerca să-și recapete Crimeea, peninsula anexată ilegal de Rusia în 2014.

„Acest război este pregătit, după părerea mea, de vreo 5-6 ani. Povestea cu admiterea în NATO a fost un pretext. (Vladimir Putin n.r) avea sau pretinde că avea informații că Ucraina se înarmează.

Crimeea nu a fost niciodată recunoscută de către Zelenski, ucraineni și nici de restul lumii ca fiind teritoriu rusesc. Ei (rușii n.r), însă, l-au rusificat, este teritoriu considerat chiar rusesc. Si atunci, ei probabil au avut informații că Ucraina – pe drept cuvânt, e a lor – vor porni o contraofensivă, vor face pulbere republicile alea care erau, vor lua Crimeea și îi vor alunga pe ruși. Totul este făcut, încă o dată, pentru Crimeea.

Crimeea nu are râuri, nu are ape. Crimeea era legată (de Rusia n.r) cu un pod pe care l-a făcut Putin. Nu poți să aprovizionezi o splendoare a Rusiei, că așa e considerată – cum au ei acolo vile – cu un pod. Este un sigur pod, cel pe care l-a inaugurat Putin. Atât”, a afirmat Ion Cristoiu.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.