VIDEO | John Florescu, despre cum erau președinții Americii atunci când camerele de filmat erau oprite: ”Pe Bush l-am văzut în perioade dificile”

Publicat: 30/07/2023, 16:08
Actualizat: 30/07/2023, 16:13

John Florescu, jurnalist și celebru producător TV american, este invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA care a fost difuzat sâmbătă, 29 iulie, începând cu ora 19:00.

John Florescu a vorbit, în cadrul podcastului, despre cum erau președinții Americii atunci când camerele de filmat erau oprite.

Adrian Artene:”A fost prima dată când intrați în contact în legătură cu un președinte american cu Nixon, dar ulterior, au fost atâția președinți americani pe care i-ați avut față în față la interviuri.”

John Florescu: David Frost a făcut interviurile, eu eram producătorul lui. A făcut interviuri cu multe personalități. La Casa Albă, prima dată, cred că a făcut cu George Bush, tatăl. Atunci a fost o perioadă foarte specială, întâi a fost la Casa Albă, și, în plus, a fost perioada alegerilor cu Clinton (n.r. Bill Clinton).

A fost amuzant, am fost atunci cu Clinton și cu doamna Clinton, chiar înainte de New Hampshire, care contează mult (n.r. se referă la alegerile din SUA). Și a avut un scandal cu Gennifer Flowers. Atunci a fost scandal în presă.

De fapt, programul de candidat al lui Bill Clinton a fost separat de doamna Clinton. Dar noi i-am legat pe amândoi. Dar sunt două discuții: o discuție, negocieri cu campania domnului Cliton și alta cu doamna Clinton. Însă, noi am insistat să fie împreună. Dar, de fapt, erau 20 de minute cu domnul Clinton, 20 de minute cu doamna Clinton și 20 de minute împreună. Ei nu se văzuseră de 3 săptămâni. Noi am făcut ultimul interviu cu Bill Clinton, atunci când el a fost în fața lui George Bush, cu 40 de ore înainte de alegeri.

În Ohio, unde am fost și noi, candidații erau foarte aproape de celălalt. În fiecare zi este sondaj și erau la 47 și 48 la sută.

Și noi am avut la ora opt, în toată țara, câte o oră pentru fiecare candidat.

Atunci, cu 12 ore înainte de interviu, Clinton a avansat cu un procent, iar managerul de campanie m-a sunat și a spus că nu va veni. Însă, deja era publicitatea făcută în toată țara și i-am explicat că dacă nu vine Bill Clinton va trebui să le spunem telespectaorilor că a acceptat invitația și a apoi a spus că nu mai participă”, își amintește John Florescu.

Adrian Artene: ”Iată, așa se scrie istoria până și la acest nivel și prin intermediul dvs. pătrundem în culisele Casei Albe și aflăm aceste aceste detalii. Dar care dintre președinții americani intervievați vi s-a părut cel mai rigid și dimpotrivă, care vi s-a părut cel mai deschis? Cum era Carter?”

John Florescu: ”Carter este militar și a fost la Minneapolis și este puțin rigid. Reagan a avut probleme la cap, am văzut că a avut Alzheimer.

Pe George Bush l-am văzut, și pe tatăl, și pe fiul, în perioade dificile”, a mai povestit John Florescu.

Cine este John Florescu

John Florescu își are originile în România. El este fiul cunoscutului istoric Radu Florescu și este descendent al unei vechi familii boiereşti din Ţara Românească. A studiat istorie, politologie, filozofie şi economie la Boston College (SUA) şi la Oxford (Marea Britanie).

Timp de două decenii a fost „omul din umbră” al faimosului David Frost de la BBC. A produs peste 150 de ore de emisiuni de televiziune pentru reţele precum CBS, HBO, BBC, The History Channel, Discovery-Times, PBS, Disney.

A intervievat şase preşedinţi ai Statelor Unite. În prezent, conduce filiala din România a firmei de PR şi consultanţă Centrade. Este fondator al Chainsaw Europe.

În cadrul podcastului, John Florescu a mai povestit și despre legătura de sânge dintre Florești și Vlad Dracul, despre ce a titrat New York Times la moartea tatălui său, dar și despre personalitățile care l-au fascinat: Margaret Thatcher, Muhammad Ali și Jacques Cousteau.

Urmărește podcastul integral cu John Florescu doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene.

Elena Popescu
Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Trei femei au fost diagnosticate cu HIV după ce și-au făcut tratamente faciale