VIDEO Președintele PSD Timiș despre inițiativa legislativă privind rambursarea TVA pentru fundații: „Nu iei din donații niște bani, ai făcut un proiect, ți-ai luat TVA-ul și ai plecat acasă. Vrem să încurajăm sectorul privat să investească în domeniul caritabil”

Publicat: 18/05/2022, 02:54

Alfred Simonis, deputat PSD de Timiș, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta a vorbit, alături de Codin Maticiuc, despre modificarea legii referitoare la rambursarea TVA pentru fundații. Invitatul lui Marius Tucă este de părere că această inițiativă legislativă ar putea rezolva o problemă esențială pentru fundațiile și asociațiile caritabile.

„Inițiativa pe care am depus-o și, evident, nu este în cea mai bună formă posibilă – ea poate fi adaptată în comisii, în colaborare cu Ministerul, în colaborare cu fundațiile, cu asociațiile, să vorbim și cu specialiștii din Cameră – are o prevedere foarte clară, care îi obligă pe cei care cuplează TVA-ul să ramburseze acei bani, să îi întoarcă tot în proiect.

Adică nu iei din donații niște bani, ai făcut un proiect și ți-ai luat TVA-ul și ai plecat acasă. Nu. Indiferent că vii cu banii tăi sau că vii cu banii din donații, în momentul în care ți-ai rambursat – pentru că la valori de milioane – ți-ai întors banii și faci investiții în același proiect sau în altul, oricum în unul caritabil.

Poate vom identifica metode, în acest proiect sau în altul, să găsim variante prin care să încurajăm, până la urmă, sectorul privat să investească în acest domeniu și în altele”, a precizat Alfred Simonis.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.