VIDEO | Sorin Roșca Stănescu: „Traian Băsescu s-a folosit de Elena Udrea. Ea a fost un intermediar pentru multe afaceri pe care el le făcea. Gestiona câteva miliarde de euro în acel minister al Dezvoltării și Turismului”

Publicat: 15/06/2022, 00:53
Actualizat: 15/06/2022, 00:56

Sorin Roșca Stănescu, jurnalist și scriitor, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta a vorbit despre „cuplul de aur al politicii românești”, format din Elena Udrea și Trăian Băsescu, pe vremea când cei doi se aflau la conducerea țării. Invitatul lui Marius Tucă a afirmat că fostul președinte doar „s-a folosit de ea”, în contextul în care fosta blondă de la Cotroceni reprezenta un pion important în afacerile lui Traian Băsescu.

M. Tucă: Pe ce s-a bazat, care a fost elementul acela senzațional care a sudat acest cuplu de aur al politicii românești?

Sorin Roșca Stănescu: Convingerea mea, așezată pe informațiile pe care le-am obținut – fie direct, fie prin intermediul reporterilor mei de investigații – este că Traian Băsescu s-a folosit de ea (n.r – Elena Udrea). Ea i-a fost extrem de fidelă și a fost un intermediar pentru multe afaceri pe care le făcea Traian Băsescu și pentru multe relații pe care el le gestiona. Pe multe dintre ele le gestiona prin intermediul Elenei Udrea și la fel s-a întâmplat și cu o parte din banii de campanie. Ea era persoana care îi contacta pe virtualii sponsori ai campaniilor electorale, ea punea presiune pe aceștia.

M. Tucă: Asta era o chestiune legată de candidatura lui Băsescu. Dar în ceea ce privește statul român – practic, Elena Udrea era instalată la Cotroceni și după ce n-a mai fost consilier și, împreună, conduceau România.

Sorin Roșca Stănescu: Da, ea a fost înșurubată, în acea perioadă, în ministerul cu cei mai mulți bani. Adică ea gestiona câteva miliarde de euro în acel minister al Dezvoltării și Turismului pe care îl conducea și putea oferi contracte foarte importante unor clienți locali, ai unor oameni de afaceri locali și, pe sistemul para-îndărăt, aceștia cotizau, în beneficiul ei, în beneficiul familiei lui Băsescu, în beneficiul lui Băsescu.”

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.