VIDEO | Stelian Bujduveanu: „Trebuie să reprezint Partidul Național Liberal și nu pot să-l reprezint fără să am un portofoliu. Noi n-am avut atribuții un an de zile”

Publicat: 21/09/2022, 00:54

Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei, a fost invitatul emisiunii Față în față cu Ion Cristoiu, realizată de publicistul și scriitorul Ion Cristoiu. Oficialul consideră că se află, în prezent, la „jumătatea mandatului și la jumătatea studiilor”, precizând că nu poate fi dată „o notă unui elev care încă nu și-a finalizat studiile”.

Ion Cristoiu: Dumneavoastră sunteți sunteți doi viceprimari, unul de la USR, unul de la PNL. Consiliul pe cine a votat fie înlocuitorul primarului, când are probleme primarul?

Stelian Bujduveanu: A fost o discuție politică la nivel de președinți de PNL București și s-a hotărât se facă o rotativă – când nu era încă la modă rotativa – printre care noi am fost aleși mai târziu viceprimari. Mandatul s-a preluat la final de septembrie de Consiliul General, eu am avut mandat lung. Eu am prins și mandatul anterior, până în mandatul acesta, și am fost votați viceprimari abia în luna decembrie, pentru atunci a fost o prevedere în Ordonanță de Guvern, care a spus dacă n-ai consiliul plin, nu poți vota viceprimarii.

Și Vlad Voiculescu a plecat la Guvern, și am rămas cu Consiliul incomplet. Și, atunci, până în decembrie, până când a validat instanța următorul consilier, n-am putut fi aleși. Am stabilit din decembrie, un an jumătate sau un an și 8 luni, fie viceprimarul de la USR, următoarea dată fiu eu. Acum este cel de la USR, este prima jumătate a lui.

Ion Cristoiu: Inițial, ați avut transporturi, relația cu mediul, ce ați avut?

Stelian Bujduveanu: Inițial, nu am avut subordonare de aici a ieșit și neînțelegerea între decidenții politici, între partidele politice și primar, pentru că atunci când a candidat, am avut o înțelegere – fiecare partid va avea un portofoliu, pentru a arăta cetățenilor de ce s-a dus acolo, pentru la final, când tragem linia, eu reprezint Partidul Național Liberal și sunt foarte mândru să o spun.

Eu vin pe votul colegilor mei, sunt ales în Consiliul General și sunt trimis de colegii mei, consilieri generali, fiu viceprimarul Capitalei, al PNL-ului, al Partidul Național Liberal și trebuie reprezint Partidul Național Liberal. Și nu pot să-l reprezint fără am un portofoliu și fără am atribuții.

Ion Cristoiu: Deci inițial a fost vorba domeniile sunt stabilite în timpul campaniei.

Stelian Bujduveanu: Da, au fost stabilite în timpul campaniei, imediat după alegeri, dar ulterior, atribuțiile n-au fost date viceprimarilor până în martie, anul acesta. Noi n-am avut atribuții un an de zile, primarul nu ne-a dat dat atribuții. Am primit o dispoziție de coordonare care, din punctul meu de vedere, fiind și absolvent al Facultății de Drept, eu nu am întâlnit termen de coordonare.

Ce am cerut noi, ca membri ai Partidul Național Liberal și ca reprezentanți, am cerut subordonarea pe acele domenii care au fost discutate de către PNL. Ni s-a dat o dispoziție de coordonare, care în realitate, nu aveam drept de semnătură. Am primit semnătură abia în martie, anul acesta.

Ion Cristoiu: În martie ați primit și patrimoniu, n-ați avut de la început transportul și apoi si patrimoniu.

Stelian Bujduveanu: Am avut o primă dispoziție de coordonare care, repet – nu ai pix, nu contezi – și în urma discuțiilor de la începutul anului, am agreat politic putem merge în continuare doar dacă fiecare își asumă anumite domenii. De aici și regulamentul de trotinete, politica de parcaje din martie. Am Direcția de Transporturi, Direcția Patrimoniu, Administrația Fondului Imobiliar și Administrația Străzilor – faimosul ASB. Infrastructura, ca noțiune, intră la Direcția de Investiții, care a rămas la primari.”

Emisiunea săptămânală va fi difuzată LIVE pe gandul.ro, pe pagina de Facebook și, de asemenea, pe canalul de YouTube al publicației, în fiecare marți, la ora 21.00.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Documentul ce trebuie depus de proprietarii de TEREN. Este obligatoriu până pe 7 iunie
Viața la bloc. Activitatea banală pentru care poți fi amendat
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”