VIDEO | Victor Ponta, despre legile securității: „Noi nu mai avem o poliție care să știe cine vinde droguri și care să lupte cu marile clanuri de interlopi. Eu vreau să aprobăm toate legile alea, pentru că poliției i-a fost distrus Serviciul de Informații”

Publicat: 07/06/2022, 11:35
Actualizat: 07/06/2022, 12:03

Victor Ponta, fostul premier al României, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta a vorbit despre apariția în presă a unor drafturi din proiecte de lege privind securitatea națională, care ar oferi puteri sporite Serviciului Român de Informații (SRI). Fostul prim-ministru este de părere că aprobarea acestor legi ar fi benefică pentru statul nostru, în contextul în care, „poliției i-a fost distrus Serviciul de Informații”, iar în licee există o mare problemă în ceea ce privește depistarea și arestarea traficanților de droguri.

Victor Ponta: Noi nu mai avem o poliție care să știe cine vinde droguri și care să lupte cu marile clanuri de interlopi.

M. Tucă: Se legiferează ceea ce s-a întâmplat în ultimii 20 de ani în România, de fapt, prin aceste legi ale securității. Sunt lucruri foarte grave.

Victor Ponta: Mie nu mi se par foarte grave. Mie mi se pare că societatea noastră e obișnuită cu aceste lucruri și că abuzurile au venit din altă parte. Mie mi se par mult mai grav decât toate astea zece la un loc ordonanța dată de Predoiu, prietenul meu, Cătălin Predoiu, un om extraordinar. Am constatat că, în general, cei care vorbesc cei mai mult de drepturi și libertăți sunt cei care și le doresc cel mai tare să le încalce pe ale adversarilor politici – vezi USR-iștii, vezi PNL-iștii, în vremurilor lor de aur, PDL-iștii erau mari luptători pentru statul de drept și, atunci, modul de guvernare, din punctul meu de vedere, e pe eficiență. La noi, problema e următoarea: noi avem drepturi, dar nimeni nu mișcă lucrurile astea, că nu folosește forța statului în chestia asta.

Eu am sperat că un stat puternic, care a terminat de scos toți politicienii răi – pe mine, pe Năstase, pe cine mai trebuia, pe Oprescu – acum gata, are numai politicieni buni și se ocupă, totuși, de o chestie care ne privește pe toți. Chestia asta cu drogurile nu e un accident. Chestia cu drogurile e un fenomen. Cu cât e liceul mai bun – din București, din Cluj, din Timișoara, din Iași – cu atât mai sigur poți să fii că există droguri. Nu vorbesc de marile festivaluri, unde merge și fii-miu și copiii noștri. Eu vreau să aprobăm toate legile alea, să dăm multă putere, pentru că poliției i-a fost distrus Serviciul de Informații de către Kovesi și niște procurori de la DNA și poliția care are asta ar trebui – să aibă informatori infiltrați peste tot, să afle, să-i salte pe ăia care vând droguri, că așa era înainte, pe vremea noastră – să văd că ne apără.”

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cadavrul unei femei a fost descoperit în dulapul din dormitor. Polițiștii l-au reținut pe principalul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un...
Bill Gates pariază pe aceste locuri de muncă. Nu vor dispărea niciodată
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu