VIDEO | Victor Ponta: „Noi nu putem să avem o strategie politică sau militară, e exclus. N-are nicio putere omul simplu. Cetățeanul încearcă să se descurce cum poate”

Publicat: 05/07/2022, 15:39

Victor Ponta, fostul premier al României, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta este de părere că România nu are niciun plan economic pus la punct și nu există nicio strategie politică sau militară în țara noastră. În acest context, invitatul lui Marius Tucă a precizat că cetățeanul simplu nu are nicio putere și încearcă să se descurce cum poate.

Victor Ponta: Care este planul economic din România? Care este strategia României? Noi nu putem să avem o strategie politică sau militară, e exclus, asta s-o uităm. Militar, politic, suntem într-o parte. Dar, în schimb, politici economice mai poți să faci de capul tău.

M. Tucă: Și de ce nu facem?

Victor Ponta: Că nu se pricep. Dacă toată viața ta te-ai dus pe 15 să-ți iei salariul, că munceai, că nu munceai, e greu, sincer. Unu, că nu știu, doi, că nu cred că-i interesează, și trei, că ar deranja. Și de ce să deranjezi, când e bine să nu deranjezi? Și atunci omul zice: ‘Dă-i în colo, hai să mă duc eu la mare, la munte’.

M. Tucă: Te duci la mare, la munte, dar în septembrie ești la muncă.

Victor Ponta: La ce muncă? La stat. Începe cu o vacanță. Nu începe munca, pentru că nu e PSD-ul, n-are prim-ministru. Dar din 2023…

M. Tucă: Omul ăsta simplu – despre care vorbim și care ar putea să fie oricare dintre noi, părinți de-ai noștri, prieteni de-ai noștri, rude de-ale noastre – ce se întâmplă cu cetățeanul simplu?

Victor Ponta: N-are nicio putere omul simplu. Cetățeanul încearcă să se descurce cum poate. Ce mai face românul când nu mai are lei? Schimbă în euro. Acum, sincer, domne, nu îmi place guvernu ăsta – păi și pe cine să îi pun, pe USR-iști? Că ăia mai au puțin și se măcelăresc între ei, ca în filmele de groază.”

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu a urmat cursurile Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), București, și a absolvit școala de televiziune "Academia Studiourile Buftea", secția Editorial, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase