EXCLUSIV VIDEO | Cristian Pistol, CNAIR: ”Din noiembrie, pe autostradă de la DN 1 la A3. În 2024, până la DN 2”

În acest an se va putea circula doar pe o parte din cei 19 km ai lotului 2 al Autostrăzii de Centură a Capitalei, semi-inelul de Nord, între DN 1 și A3. Asta pentru că lotul 1 – de la A1 la Corbeanca (17,6 km) – abia a fost semnat și are termen de finalizare anul 2026, iar chinezii de pe lotul 3 (Afumați – Cernica, 8,6 km) sunt în faza de proiectare. Însă de anul viitor se va putea merge de la DN1 la la DN 2 pe autostradă, a anunțat, la Gândul Exclusiv, Cristian Pistol, director general CNAIR.

După ce a luat sfârșit și epopeea lotului 1, cu semnarea contractului pe lotul 1 (A1 – Corbeanca, 17,5 km) al A0 semi-inelul de nord , cu asocierea Pizzaritti-Retter, CNAIR începe să dea în circulație un prim lot de pe această secțiune a Auostrăzii de Centură a Capitalei. Este vorba de o bucată din lotul 2, între DN1 și A3, executat de UMB.

Lotul 2 are termen de execuție adiacent anului 2024. Vorbim de o deschidere a circulației cu mult timp înaine față de termenul contractual, respectiv până la finalul acestui an. Cel mai probabil în luna noiembrie vom da în circulație lotul 2.

Lotul 2, gândiți-vă că se leagă de lotul 1, la care abia am semnat contractul de proiectare și execuție, și de lotul 3, care a fost semnat tot anul acesta contractul de proiectare și execuție cu o companie din China. Deci practic legătura nu va putea fi utilizată în integralitate. Pe de altă parte, el va asigura legătura între DN1 și A3”, a precizat Cristian Pistol.

”Nu-mi fac probleme în ceea ce privește execuția, pentru că antreprenorul cîștigător cu care avem contractul semnat este unul serios”

Pentru a lega cele mai aglomerate drumuri ale țării la nivel de autostradă, lucrările la lotul 3 (Afumați – Cernica 8,6 km) vor începe de la A3.

Mai lipsesc aproximativ 2 km până a ajunge la DN 2. Drept pentru care am luat legătura cu firma chinezească și i-am rugat să urgenteze proiectarea și execuția lucrărilor pentru a asigura continuitatea lotului până în DN 2, astfel încât să legăm DN 1, A3 și DN 2 pe inel de auostradă. Cel mai probabil în 2024 va fi gata și legtura cu DN 2”, a lămurit șeful CNAIR.

Dacă lotul 1 trebuie finalizat, conform contractului, în 2026 – an în care s-ar încheia întregul inel de autostradă (A0 – 101 km) – loturile 3 (Afumați – Cernica 8,6 km) și 4 (Cernica – A2, 4,5 km, constructor UMB) au termene de finalizare 2025, respectiv 2024.

Loturile 3 și 4, s-au apucat, se intră în faza de proiectare, așa cum vă spuneam, vor realiza cu precădere și prioritate această legătură și asigurarea descărcării în DN2, evident că vor continua cu proiectarea pe tot tronsonul acestui lot. Dacă vorbim de lotul 4, îmi doresc ca procedurile de mediu să se finalizeze odată astfel încât să putem începe execuția efectivă și a acestui lot.

Nu-mi fac probleme în ceea ce privește execuția, pentru că antreprenorul cîștigător cu care avem contractul semnat este unul serios și sunt convins că se va mobiliza la momentul acela și va asigura execuția lucrărilor într -un ritm și o cadență susținute”, a completat Cristian Pistol.

Semi-inelul de nord al A0 are o lungime de 50 km și este împărțit în 4 loturi.

Interviul integral AICI:

Bogdan Pavel
Senior editor Are o experiență de aproape trei decenii în mass media românească, în care a ocupat, pe rând, aproape toate funcțiile într-o mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Schimbare pentru cei cu MAȘINI PE BENZINĂ. Este răsturnare totală de situație pentru milioane de...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Mă făceam că nu aud". Nicolae Botgros, întâmplare neașteptată la o înmormântare! Cererea pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Gerard Peter Kuiper, pionier în explorarea Sistemului Solar. Părintele științei planetare moderne