EXCLUSIV | VIDEO: Motivul HALUCINANT pentru care criminalul din Timișoara i-a omorât pe cei doi bătrâni. „M-am speriat…”

EXCLUSIV | VIDEO: Motivul HALUCINANT pentru care criminalul din Timișoara i-a omorât pe cei doi bătrâni. „M-am speriat...”
Andrei Minda, principalul suspect al crimei din Timișoara / Colaj foto
Publicat: 30/06/2023, 07:36
Actualizat: 30/06/2023, 10:45

Criminalul celor doi soți din Timișoara a fost prins, după două zile de căutări acerbe. El a fost interogat de oamenii legii și le-a povestit anchetatorilor că se cunoștea cu victimele sale și nu a mers acasă la cei doi soți cu intenția de a-i omorî, au povestit surse judiciare pentru GÂNDUL.

UPDATE: Andrei Minda, principalul suspect de crimă, a fost reținut și este cercetat pentru omor calificat

Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş transmite, printr-un comunicat de presă, că, vineri, procurorii au deschis un dosar penal pe numele lui Andrei Minda, pentru omor calificat.

Totodată, el a fost reținut pentru 24 de ore.

„În fapt a fost reţinut că în data de 27 iunie 2023, în jurul orei 22:48, în timp ce se afla într-un imobil situat în Piaţa Ţepeş Vodă din municipiul Timişoara, suspectul M.A.A. ar fi ucis două persoane – soţ şi soţie, prin aplicarea de lovituri cu un obiect tăietor – înţepător, acesta fiind surprins în scurt timp la locul faptei, în interiorul imobilului, de câţiva martori, iar imediat după acest moment suspectul ar fi părăsit locul faptei, pentru a-şi asigura scăparea”, conform comunicatului parchetului.

El a fost prins joi seara, pe 29 iunie 2023, pe raza municipiul Timişoara, potrivit sursei citate.

„Cercetările continuă în cauză, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor comiterii faptei şi a dispunerii, în continuare, a măsurilor legale care se impun”, arată procurorii.

ȘTIRE INIȚIALĂ

A fost o cursă contracronometru în Timișoara pentru capturarea principalului suspect de omor în cazul celor doi pensionari de 75, respectiv 78 de ani.

Zeci de polițiști au fost mobilizați în oraș, pentru a-l prinde pe acest criminal deosebit de periculos. Timp de două zile, cât au durat căutările, Poliția a făcut apel la populație pentru a ajuta la prinderea lui. Apoi, au urmat zeci de telefoane care îl indicau drept atacatorul celor doi bunici din Timișoara.

El a fost identificat în baza ADN-ului și a fost ridicat de pe stradă, în zona Gării de Nord din Timișoara, unde el își petrece adesea timpul.

Avea o datorie la victime

Imediat după ce a fost imobilizat de polițiști, el a fost dus la secție, unde a fost interogat în cursul nopții de joi spre vineri. El le-a povestit anchetatorilor cum s-au derulat faptele.

Andrei Minda, în vârstă de 38 de ani, s-ar fi cunoscut cu victimele sale. A locuit în același bloc cu ele, în chirie. Femeia ucisă era administratorul blocului, iar, la un moment dat, ea i-ar fi împrumutat 2.000 de lei.

Au urmat apoi mai multe telefoane în care victima i-a cerut să îi returneze banii.

În seara crimei, el a mers la apartamentul celor doi pensionari cu intenția, spune el, de a-i explica bătrânei de ce nu îi poate da înapoi datoria.

„M-am speriat…”

În cadrul audierilor, el a afirmat că, inițial, nu avea intenția de a-i jefui pe cei doi bătrâni, dar, în timpul discuției pe care a avut-o cu femeia, s-a gândit să îi mai ceară bani, pentru că știa că are în casă.

La un moment dat s-a speriat, din motive pe care nu a putut să le explice, și i-a ucis cu un cuțit, despre care nu s-a stabilit încă dacă îl avea la el sau era în casa victimelor.

Imediat după teribila crimă, a luat 12.000 de lei și a plecat din locuință.

Cei doi bătrâni, descoperiți fără suflare de un nepot

Marţi seară, doi soţi au fost omorâţi de un bărbat care a intrat peste ei în casă.
Cei doi, în vârstă de 75 şi 78 de ani, stăteau de vorba la telefon cu unul dintre nepoţi, care locuieşte în Germania. La un moment dat au auzit zgomote în casă. Au apucat să îi spună nepotului că cineva a intrat peste ei, s-au auzit nişte zgomote, apoi convorbirea telefonică s-a întrerupt.
Nepotul l-a sunat imediat pe verişorul lui, un alt nepot al celor doi bătrâni, care locuieşte în apropiera acestora. Acesta din urmă s-a dus imediat la apartamentul bătrânilor şi, când a intrat în casă, şi-a văzut bunica şi bunicul morţi, iar în casă încă se află criminalul care a încercat să-l înjunghie, apoi a fugit.
Totul s-a întâmplat în plin centrul oraşului, chiar lângă clădirea Tribunalului Timiş.
Un portret robot al asasinului a fost dat publicităţii de către poliţişti, care au cerut sprijinul cetăţenilor în rezolvarea cazului. De asemenea, au fost publicate imagini cu bărbatul.
Se pare că suspectul a furat o geantă cu 12.000 de lei, bani pe care femeia ucisă i-a încasat de la locatari pentru întreţinere, ea fiind administrator al imobilului.
Arma cu care au fost ucişi cei doi bătrâni, un cuţit, nu a fost găsită.
Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTRĂ BANII pe card de astăzi, 29 APRILIE. Informația confirmată oficial în direct la TV:...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Mă făceam că nu aud". Nicolae Botgros, întâmplare neașteptată la o înmormântare! Cererea pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
O politiciană din SUA a stârnit controverse după ce a recunoscut că și-a împușcat câinele