Nicușor Dan ATACĂ Parlamentul în problema spațiilor verzi: „Acțiune meschină şi nocivă” / Avocat: „E NEOMARXIST, încalcă dreptul la proprietate”

Nicușor Dan ATACĂ Parlamentul în problema spațiilor verzi: „Acțiune meschină şi nocivă” / Avocat: „E NEOMARXIST, încalcă dreptul la proprietate”
Publicat: 20/05/2024, 14:13
Actualizat: 20/05/2024, 14:48

Nicușor Dan – primarul general al Capitalei – și-a prezentat luni raportul de activitate, lansând un atac uluitor la Parlamentul României și spunând că parlamentarii au acționat „meschin” și „nociv” atunci când au inserat alineatul 9 al articolului 18 din Legea 24/2007, referitoare la spațiile verzi.

Edilul Capitalei a continuat prin a spune că Registrul Spațiilor Verzi nu este prioritar din această cauză și că nu poate expropria terenuri din cauză că nu are bani.

”Registrul spaţiilor verzi nu este prioritar pentru că, printr-o acţiune meschină şi nocivă, Parlamentul României a introdus în Legea 24/ 2007 articolul 18, alineatul 9, care spune că nu poţi să inventariezi un spaţiu verde privat fără să îl expropriezi înainte. Noi avem câteva sute, poate mii de spaţii verzi private, de exemplu retrocedări în parcuri, pe spaţiile verzi dintre blocuri şi oamenii aceia, folosind legislaţia din momentul ăsta, au un regim de spaţiu verde, ei nu pot să construiască, însă noi, ca să le trecem terenurilor în regimul spaţiilor verzi, ar trebui să expropriem înainte, ceea ce nu avem bani. E o chestiune de 5 sau 6 miliarde de euro, pe care evident nu îi avem”, a declarat Nicușor Dan.

Nicușor Dan a mai dat genul ăsta de declarații, apare și o chestiune nouă”

În exclusivitate pentru Gândul, avocatul Radu Dinulescu a „descifrat” mesajul voalat al lui Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, acuzându-l pe edil că încalcă, cu bună știință, Constituția României.

Nicușor Dan a mai dat genul ăsta de declarații… De data aceasta, apare și o chestiune nouă, din care reiese că primarul general al Capitalei se opune retrocedării în parcuri.

Ce-l supără pe Nicușor Dan este acel alineat 9 al articolului 18 din Legea 24, Legea spațiilor verzi, care reiterează un principiu constituțional al garantării și ocrotirii dreptului de proprietate privată.

Dacă statul român sau autoritățile administrației publice locale au nevoie – pentru o utilitate publică, parc, școală, stradă, spital – de un teren proprietate privată, singura modalitate de trecere în proprietatea statului respectivul teren este exproprierea pentru cauză de utilitate publică, cu dreaptă și prealabilă despăgubire.

Așa spune Constituția România, legea noastră cadru, legea mamă a tuturor legilor, așa spun și legile date în baza Constituției României, legile organice aprobate de Parlamentul României. Asta spune și Legea spațiilor verzi”, explică avocatul Radu Dinulescu.

Registrul local al spațiilor verzi poate releva inclusiv deficiențe în ceea ce privește accesul bucureștenilor la spații verzi, situație imposibil de remediat de actualul primar general, care a demonstrat, în ultimii patru ani, că interesul administrației publice locale –  în ceea ce privește amenajarea și întreținere parcurilor, aliniamentelor stradale, grădinilor publice – este unul minim”

Avocatul Radu Dinulescu

„Primarul general nu atacă doar Parlamentul, atacă fundamentul statului de drept”

Avocatul Radu Dinulescu a mai declarat că, de aproape patru ani, Bucureștiul se află „sub tirania și dictatura lui Nicușor Dan”, iar edilul nu face altceva decât să încalce legea fundamentală a țării, Constituția, cea care garantează dreptul la proprietate privată.

Practic, acuză avocatul Radu Dinulescu, Nicușor Dan lovește, prin toate acțiunile întreprinse și prin toate documentele semnate, temelia statului de drept.

Asta îl supără pe Nicușor Dan, mai ales că vorbește și despre bani în această declarație. Primarul general știe regula, știe că ar trebui să exproprieze pentru parcuri, cum s-a mai făcut în București și peste tot în țară.

Dar Nicușor Dan nu vrea chestia asta. El ar vrea să intre direct peste proprietățile private, să le țină ca fiind spații verzi, spitale, ce mai vrea el, iar proprietarii să nu primească niciun fel de despăgubire.

Nicușor Dan încalcă, în fiecare acțiune de-a lui, în toate documentele pe care le semnează și în toate declarațiile publice, principiul de bază al unui stat democratic, și anume garantarea și ocrotirea dreptului de proprietate.

Eu spun acest lucru de peste trei ani și jumătate… Se vede foarte clar, fără putință de tăgadă, că acest om gândește de un comunism excesiv, este categoric un neomarxist în concepție și în atitudine și, din păcate, de aproape patru ani, Bucureștiul este sub tirania și dictatura lui Nicușor Dan.

Primarul general nu atacă doar Parlamentul, atacă chiar fundamentul statului de drept, vrea să ne întoarcem în acei ani de tristă amintire ai comunismului”, a încheiat avocatul Radu Dinulescu, în exclusivitate pentru Gândul.


Citește și:

Nicușor Dan a BLOCAT Capitala la nivelul urbanismului, dar dă vina pe „moștenirea” Gabrielei Firea. Cifrele seci îl contrazic – ANALIZĂ COMPARATIVĂ

Nicușor Dan, un FALS apărător al spațiilor verzi? „A promovat o reală confuzie! Încearcă, disperat, să mascheze neputința administrației sale”

Adevărul despre BOMBA CU CEAS din centrul României! Filiera prin care Feldioara se poate transforma într-o Crevedia la scară mult mai mare! REACȚII INCONȘTIENTE: ”Simple speculații” + ”Nu cred că există un pericol”

Stradă de EV MEDIU în Bucureștiul administrat de Nicușor Dan. „Edilul stă până la 8 ore în instanță, 3 zile pe săptămână, nu dezvoltă infrastructura”

Se PRĂBUȘEȘTE castelul de nisip al lui Nicușor Dan! „Primarul procesoman” pierde încă două litigii din seria „Autorizații de construire Sector 2”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Femeia care apără cerul României. Interviu cu tânăra care se asigură că rachetele rușilor nu...
Veste tristă despre Florin Piersic, la scurt timp după ce fusese externat
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini...
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini...
Ceva se întâmplă în Crimeea: Ucrainenii distrug antiaeriana rusă și par a pregăti terenul pentru...
Babasha a dat lovitura după huiduielile pe Arena Naţională! Anunţul oficial care îi va schimba...
Ce dietă ține Inna, pentru a se menține SEXY! Care sunt alimentele la care a...
Experiment Observator. Un permis auto fals costă peste 700 de euro. Cum sunt racolaţi pe...
Cea mai frumoasă zi, transformată într-o traumă! Zeci de copii au fost implicați într-un accident,...
Kate Middleton, prima apariție publică de când a fost diagnosticată cu cancer! Prințesa de Wales...
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
La câți KM schimbi uleiul la cutia automată? Cât costă și care e cel mai...
Inteligenţa Artificială utilizată de Israel în Gaza ajută la reducerea victimelor civile, sugerează un expert
CRIPTOTEREȘTRII s-ar putea afla PRINTRE NOI, NEDETECTAȚI! Cine sunt aceștia?
Spunem ADIO marelui ACTOR al ţării! S-a stins încă o stea. Românii l-au iubit enorm
Dulceață de vișine și rubarbă. Delicatesă pentru zilele toride de vară
Ce este creatura cu ochi holbați și dinți ascuțiți care a eșuat la mal. A...
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
Gagea și Alexandra, din nou împreună? Cum a fost sărutul din Camera roșie: „Am avut...
Saveta Bogdan, adevărul despre cererea în căsătorie făcută de Gheorghe Turda. Care este, de fapt,...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Măi Bulă, familia ta din câte persoane e compusă?
Schimbările climatice micșorează balenele cenușii din Pacific
×