4 Sfaturi de care să ții cont înainte să investești în imobiliare

4 Sfaturi de care să ții cont înainte să investești în imobiliare
4 Sfaturi de care să ții cont înainte să investești în imobiliare
Publicat: 29/01/2021, 10:25
Actualizat: 29/01/2021, 13:08

Principalul motiv pentru care majoritatea oamenilor se decid să devină investitori este clădirea unei afaceri care să le permită un stil de viață mai bun, prin obținerea unui venit pasiv. Există și persoane care se hotărăsc să devină investitori pentru a renunța complet la serviciul pe care îl au și pentru a se dedica mai mult hobby-urilor sau familiei. Dar majoritatea o fac pentru a câștiga un ban în plus sau pentru a-și asigura traiul după momentul pensionării. Indiferent de motive însă, o idee excelentă de afaceri o reprezintă imobiliarele.

Omul a avut și va avea mereu nevoie de un acoperiș deasupra capului și de aceea, dacă deții unul sau mai multe apartamente pe care să le închiriezi în mod tradițional sau în regim hotelier, cel puțin strictul necesar pentru supraviețuire, indiferent dacă trăiești într-un oraș de provincie sau în capitală, îl poți obține fără prea mult efort. Dar ca toate lucrurile să meargă ca pe roate, există și o serie de aspecte pe care trebuie să le iei în calcul înainte să începi să investești în imobiliare. Iată care sunt cele mai importante din acestea:

#1 Stabilește de la început exact cât vrei să câștigi

Pentru a te putea dedica trup și suflet unei cauze, este important să stabilești de la început care sunt obiectivele pentru care lupți. În ceea ce privește o investiție atât de costisitoare ca un nou imobil, nu îți vei putea păstra motivația la un nivel înalt dacă nu știi de la început unde vrei să ajungi și ce trebuie să faci pentru a atinge acea performanță. De asemenea, nu uita că trebuie să fii mereu realist! Chiar dacă îți dorești de exemplu o sumă fixă de 500 de euro pe lună pentru a acoperi majoritatea cheltuielilor casnice, fii conștient că n-o vei putea obține doar dintr-o simplă garsonieră.

#2 Familiarizează-te cât mai bine cu piața imobiliarelor

Încetează să mai investești în cursuri de imobiliare și cărți care te învață cum să câștigi din astfel de afaceri. Singurul mod în care te poți familiariza cu acest domeniu este să analizezi cererea și oferta, să afli evoluția prețurilor pe piața imobiliarelor și să descoperi cât sunt dispuși să ofere potențialii chiriași și pentru ce. Un punct bun de pornire îl reprezintă platformele de specialitate, axate pe un anumit oraș sau regiune, ca de exemplu Imobiliare Floresti, unde poți analiza cât costă apartamentele din zona ta de interes, ce fel de dotări au și în funcție de prețul lor și cât urmează să primești pentru ele în fiecare lună, să calculezi în cât timp își amortizează investiția. Oricât de piperat ar fi textul cărții unui autor străin care îți povestește despre cum a făcut el bani investind în imobiliare, dacă regulile jocului său nu se aplică și în România, atunci cartea respectivă nu este altceva decât încă un obstacol care te ține în loc în drumul tău spre succes.

4 Sfaturi de care să ții cont înainte să investești în imobiliare
4 Sfaturi de care să ții cont înainte să investești în imobiliare

#3 Ieși pe teren și vizitează cât mai multe proprietăți

În fotografii majoritatea apartamentelor promovate pe internet spre vânzare arată bine. Dar orice proprietar care vrea să atragă atenția potențialilor săi clienți face tot posibilul de a-și fotografia imobilul din cele mai bune unghiuri și a selecta strict cele mai bune cadre. Însă atunci când ajungi la fața locului, de multe ori situația stă complet diferit. Privind mai atent, poți descoperi mici nereguli sau defecțiuni care chiar dacă nu sunt îndeajuns de grave încât să te facă să renunți la apartamentul respectiv, pe viitor, când vei vrea să-l închiriezi, ori va trebui să le remediezi, ori să scazi din prețul chiriei. Mai mult, nu te opri la primul apartament care îți face cu ochiul! Până nu vizitezi suficiente proprietăți nu ai de unde să știi că el este sau nu cea mai bună investiție și când vine vorba de mobiliare este bine să profiți la maxim de fiecare bănuț.

#4 Nu aștepta până găsești imobilul perfect

Dacă la punctul anterior am vorbit despre importanța vizitării unui număr cât mai mare de apartamente, deși poate pare ca o contradicție, aici te sfătuim să nu aștepți în zadar o minune. Apartamentul perfect pur și simplu nu există! De aceea, când te simți suficient de pregătit și ai vizitat deja cam tot ceea ce există pe piață în momentul în care vrei să investești, alege cea mai bună ofertă și intră cu încredere în clubul investitorilor imobiliari!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
”Eu nu mai vorbesc cu ea, mă are la block” De ce l-a blocat Andreea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine