Arctic are un nou director general. Cine este șeful companiei din România cu afaceri de miliarde de lei

Redactor:
Dan Straut
Arctic are un nou director general. Cine este șeful companiei din România cu afaceri de miliarde de lei
Mai multe pe gandul.info

„Murat Büyükerk are o experiență de 28 de ani în cadrul grupului Arçelik, timp în care a deținut diferite funcții de conducere în management de produs, supply chain și vânzări. Anterior preluării funcției actuale, începând cu anul 2014, Büyükerk a deținut funcția de international regional sales director pentru grupul Arçelik, coordonând cu succes lansarea pe piață a unor game diverse de produse și tehnologii de top, care au susținut creșterea la nivel global a grupului Arçelik”, se arată în comunicat.

Büyükerk deține o diplomă în Economie de la Universitatea Ege din Izmir.

„Preiau conducerea unei echipe cu rezultate extraordinare, pentru care 2017 se remarcă prin realizări importante. Îl felicit pe această cale pe predecesorul meu, domnul Bayız, în mandatul căruia s-a demarat procesul de construcție a unei noi fabrici de mașini de spălat rufe situată în Ulmi, Dâmbovița, investiție locală de tip greenfield ce reprezintă o piatră de hotar importantă pentru Grupul Arçelik și Arctic. Noua fabrică de la Ulmi, construită conform standardelor conceptului digital de industrie 4.0, este primul pas în transformarea României într-un hub european de producție pentru Grupul Arçelik”, a declarat Murat Büyükerk, director general Arctic.

Potrivit companiei, în timpul mandatului lui Nihat Bayız Arctic a înregistrat cea mai mare cifră de afaceri din istorie, susținută atât de rezultate bune de vânzări, cât și de o creștere a volumului de exporturi.

Arctic este liderul pieței de electrocasnice din România și deține cea mai mare fabrică de electrocasnice din Europa Continentală, fabrica de la Găești producând până în prezent peste 31 de milioane de aparate frigorifice. De asemenea, Arctic este una dintre cele mai importante companii din România, cu peste 3.600 de angajați (inclusiv subcontractori), și o cifră de afaceri în 2016 de 2 miliarde de lei. În prezent, 87% din producția totală Arctic este exportată în peste 70 de țări.

În anul 2017, Arctic a demarat lucrările de construcție pentru o nouă fabrică de mașini de spălat rufe, care va fi amplasată în localitatea Ulmi, județul Dâmbovița. Noua investiție este de tip greenfield și va fi prima unitate de producție din grupul Arçelik construită conform standardelor conceptului digital de Industrie 4.0. Fabrica va integra tehnologii de ultimă oră, precum comunicarea wireless a liniilor de producție cu cele din alte țări parte din Grupul Arçelik, dar și utilaje inteligente.

Inchide