Austriecii au investit 14 milioane de euro în stațiunea de schi aflată pe primul loc în topul preferințelor românilor

Redactor:
Corina Vârlan
Românii sunt mari amatori de vacanțe la schi peste hotare. Aproximativ 70% dintre ei aleg Austria ca destinație pentru concediul din sezonul rece.

Austria este cea mai îndrăgită destinație de vacanță pentru românii amatori ai sporturilor de iarnă. Austriecii au peste 100 de stațiuni perfecte pentru schi, 5.200 de kilometri de pârtii și 4.000 de kilometri de pârtii de schi cross-country.

Anul trecut, 70% dintre românii care au plecat în vacanță la schi au mers în Austria, numărul total de români care au vizitat această țară pe parcursul lui 2013 ajungând la 139.000 de persoane.

Pentru români, principala atracție a Austriei o reprezintă stațiunea Ischgl, potrivit datelor Oficiului de Turism al Austriei. Ischgl este urmată în topul preferințelor turiștilor români de Solden și Innsbruck, alte două destinații austriece ideale pentru practicarea sporturilor de iarnă.

FOTO: ischgl.com

Ischgl este aparte în rândul stațiunilor austriece pentru că aici banii sunt investiți continuu în instalații și echipamente moderne. Stațiunea le oferă, totodată, turiștilor foarte multe posibilități de distracție după schi, lucru foarte căutat de români.

„Românilor le place să se distreze, iar Ischgl are un concert foarte cunoscut în fiecare an, la începutul și la sfârșitul sezonului, și foarte multe activități apres-ski”, a declarat pentru gândul Gabriele Lenger, directorul Oficiului de Turism al Austriei în România.

Anul acesta, sezonul de iarnă va fi deschis la Ischgl pe 29 noiembrie cu un concert Top of the Montain susținut de James Blunt.

FOTO: ischgl.com

Până acum, în stațiunea aflată la o altitudine de 1.377 de metri, pe valea Paznaun, între munții Silvretta și Verwall, iubitorii sporturilor de iarnă aveau la dispoziție, printre altele, 44 de instații de transport pe cablu și 238 de kilometri de pârtii, cele mai multe cu un nivel de dificultate mediu.

Anul acesta, turiștii care vor ajunge aici se vor putea bucura de investițiile de 14 milioane de euro făcute pentru sezonul de iarnă 2014-2015, potrivit reprezentanților Oficiului de Turism al Austriei.

Odată cu deschiderea sezonului, în stațiunea tiroleză va funcționa un nou traseu de teleferic. Segmentul inferior al liniei Pardatschgrat a fost demolat, iar în locul lui a fost amenajată o linie triplă de teleferic. Noul traseu Pardatschgrat parcurge cea mai mare variație de înălțime a unei triple linii de teleferic, de 1.251 de metri.

Totodată, prin arena Silvretta Ischgl – Samnaun pârtiile austriece trec peste graniță în stațiunea vecină elvețiană Samnaun, unde turiștii pot face cumpărături fără taxe. Turiștii găsesc aici și cel mai vast parc interconectat de Freestyle din Europa și două parcuri recreative care se extind atât în regiunea austriacă, cât și în cea elvețiană a arenei.

FOTO: ischgl.com

Și pasionații de snowboarding și schi liber își vor găsi un loc la Ischgl, având în vedere că parcul recreativ PlayStationVita Ischgl cuprinde multiple rampe tip halfpipe, rail și quarterpipe.

O legitimație zilnică de acces în zona schiabilă a arenei Silvretta începe de la 45 de euro, iar copiii cu vârste de până în opt ani au acces gratuit, în compania unui părinte. Adolescenții până în 16 ani beneficiază și ei de reduceri. Mai multe detalii pe www.ischgl.com.

Gigi Becali a început cumpărăturile de Black Friday. Cinci transferuri dintr-o lovitură la FCSB. Roş-albaştrii...
Ce s-a întâmplat după ce un ungur a luat acasă o prostituată din Gara de...
FOTO, Loredana Groza, imagini total indecente! S-a filmat aproape goală complet la masaj
FOTO. Larisa Iordache, imagini incendiare pe Instagram! Cum arată gimnasta, la 3 ani de la...
Secretul bine ascuns din vila Elenei Ceaușescu. Cum își teroriza angajații. Viclenia ei nu avea...
Franţa, sub teroare. Trei morţi şi mai mulţi răniţi într-un atac cu cuţitul într-o biserică...
O nouă variantă de coronavirus se răspândește în Europa. Medic: „Nu am văzut nicio variantă...
Ce s-a întâmplat după ce un ungur a luat acasă o prostituată din Gara de...
O echipă de specialişti a stabilit finalul pandemiei. Când se va termina coşmarul pentru România
Și-a FĂCUT o fotografie fix înainte să MOARĂ. Ți se ZBÂRLEȘTE pielea la ce a...
EA a fost rivala Elenei Ceaușescu, pe care soția dictatorului o ura de moarte. Cum...
Toți ochii sunt acum pe Dacia: vestea MOMENTULUI despre ce se întâmplă la Mioveni chiar...
Moşii de Toamnă 2020 sau Sâmbăta Morţilor: Ce este bine să dai de pomană în...
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Care este meseria pe care o distruge noua invenţie a lui Bill Gates. Zeci de...
Abia acum s-a aflat! Cornelia Catanga a spus adevărul despre divorțul de soț! Incredibil ce...
Inchide