BANI. Florin Cîțu, noi declarații despre creșterea pensiilor: Este o propunere pe care o facem noi

Redactor:
Ana Matei
BANI. Florin Cîțu, noi declarații despre creșterea pensiilor: Este o propunere pe care o facem noi
Cîțu: Marcel Ciolacu șantajează Guvernul / foto: mfinante.gov.ro

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu a reiterat că pensiile vor fi majorate cu 10 la sută în acest an, menționând că „este o propunere pe care o facem noi în contextul acestea, cu criză la nivel global”.

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a declarat, sâmbătă, la TVR, întrebat dacă rămâne stabilit că pensiile vor crește cu 10 la sută anul acesta că „este o propunere pe care o facem noi”.

„Este o propunere pe care o facem noi în contextul acesta, cu criză la nivel global, cu deficit de 24% în SUA, economii care se prăbușesc cu 11 procente în toate Europa, șomaj în creștere. În tot acest context noi venim și facem un efort uriaș pentru a crește, totuși, pensiile în acest an cu cât se poate. Riscurile sunt foarte mari, e foarte ușor să cădem, să pierdem tot ce am construit”, a spus Cîțu.

Florin Cîțu: Dacă se va merge pe panta populismului vom pierde totul foarte rapid

Ministrul de Finanțe  a precizat că dacă se va merge pe panta populismului „vom pierde totul foarte rapid și nu numai că nu vom avea bani de pensii și salarii anul viitor. Va fi mult mai greu decât în 2008, 2009, 2010”.

De asemenea, ministrul Muncii a anunțat miercuri că Guvernul va crește pensiile, dar va anunţa „o eventuală modificare a legii, în sensul procentului de 40% la sută cunoscut, în baza unor analize privind încasările la buget”.

„Nu este nimeni care să nu vrea, mai ales că ştim foarte bine care e traiul zilnic al unui om care, după o viaţă de muncă, uneori în condiţii foarte grele, este în situaţia de a avea nevoie de medicamente, este în situaţia de a se descurca singur de cele mai multe ori. Să nu se creadă că nu avem nicio înţelegere. În mod evident, dincolo de orice populism, suntem oameni responsabili şi vom comunica acest lucru în baza datelor privind încasările la buget”, a declarat VIoleta Alexandru.

Inchide