BCR oferă 60 de burse la cursurile de formare în IT „Generația Tech” pentru tinerii de 17-25 de ani din județul Alba

BCR oferă 60 de burse la cursurile de formare în IT „Generația Tech” pentru tinerii de 17-25 de ani din județul Alba
Programul este detinat tinerilor din Alba / Sursa foto: BCR
Publicat: 26/07/2021, 11:31
Actualizat: 26/07/2021, 11:32

BCR pune la dispoziția tinerilor de 17-25 de ani din județul Alba oportunitatea de a participa în mod gratuit la cursurile de formare în competențe digitale și dezvoltare web pentru începători sau avansați din cadrul programului național Generația Tech, derulat de Digital Nation. Cele 60 de burse de formare și specializare în Competențe digitale și Dezvoltare web (nivel începător sau intermediar) oferite de BCR sunt destinate tinerilor care au domiciliul în județul Alba, cunoștințe minime de limba engleză, pot susține un ritm intens de studiu timp de 4 luni și doresc să se antreneze pentru o carieră în domeniul tech.

  • BCR se alătură programului Generația Tech inițiat de Digital Nation și oferă burse gratuite de specializare pentru formarea în IT & digital a 60 de tineri din județul ALBA
  • Generația Tech este un program de formare accelerată în IT, destinat celor care vor să se specializeze în competențe digitale și dezvoltare web. Înscrierile la burse sunt deschise la adresa GeneratiaTech.ro/Alba până pe 12 septembrie 2021
  • BCR continuă parteneriatul cu Digital Nation și investește activ în digitalizarea forței de muncă locale, prin educație aplicată, metode moderne și practici de business inteligent.

Cum înveți o specializare digitală de la zero? și Cum avansezi în IT dacă ai deja niște cunoștințe de bază? sunt obiective pe care cursurile din programul Generația Tech îi ajută pe participanți să le atingă, în decursul a 4 luni de practică, mentorat și învățare online.  Programul va începe pe 15 septembrie 2021, iar tinerii care își doresc să se specializeze în acest domeniu se pot înscrie până la data de 12 septembrie pentru unul dintre cele 60 de locuri disponibile, la adresa GeneratiaTech.ro/ALBA.

Structura programului Generația Tech este gândită să le ofere o formare rapidă participanților, într-un cadru de învățare care îi motivează să-și atingă obiectivele și să își poată găsi locul pe piața muncii digitală. La finalizarea celor 4 luni de program, fiecare participant va avea deja un portofoliu de proiecte care să îl ajute la angajarea în domeniul studiat. În plus, participanții au acces gratuit și la atelierele de angajabilitate, unde consultanții de carieră Generația Tech îi ajută pe absolvenți să se pregătească pentru piața muncii și le obțin interviuri joburi și internshipuri digitale pe plan local.

„Sprijinul oferit de BCR ia forma unor burse de specializare în IT pentru tinerii din județul ALBA și vine în întâmpinarea antreprenorilor și partenerilor noștri locali, care consideră absolut necesar accesul la forță de muncă ce are calificare digitală, mai ales în contextul actual în care experiența de business se mută tot mai mult în online. Consider că este foarte important ca tinerii, mai ales din orașele mici precum Alba, să fie sprijiniți concret să facă primii pași în domeniul digital, și implicit ca afacerile locale să obțină astfel acces la o nouă generație de specialiști locali, pentru un viitor prosper în noul context economic în care ne aflăm”, a declarat Nicoleta Deliu Pașol – Head of Communication BCR.

Programul Generația Tech este răspunsul Digital Nation la nevoile de digitalizare ale României, o țară în care doar 29% din populație are competențe digitale de bază și doar 7% din populație a participat la un program de training sau educație continuă, ceea ce face ca țara noastră să fie pe ultimul loc în Europa în termen de index de digitalizare, conform raportului de țară McKInsey, Rise of the Digital Challengers (2019).

Ajuns deja la cea de-a patra ediție, programul de specializare în IT&C Generația Tech a demarat în 2019 cu sprijinul Google.org, și a produs până în prezent peste 1.700 de noi specialiști în IT & digital din peste 20 de orașe din țară. Peste 90% dintre cursanții care au participat la atelierele de angajabilitate din cadrul programului au ajuns la cel puțin un interviu cu o companie tech după absolvire, iar 32,5% dintre aceștia au obținut chiar și primul lor job sau internship în IT, imediat după absolvirea cursurilor de formare.

În prezent, accesul în programul Generația Tech este disponibil exclusiv prin burse de studiu, disponibile momentan în județul ALBA – cu sprijinul BCR, în Pitești și București – cu sprijinul OMV Petrom, și pentru locuitorii din Zona Metropolitană Brașov, prin burse oferite de Agenția Metropolitană Brașov și Primăria Municipiul Brașov.  În curând, peste 1.000 de noi burse vor fi disponibile și pentru locuitorii altor localități, cu sprijin de la partenerii publici și privați ai Digital Nation. Pentru mai multe detalii despre burse, localitățile eligibile și curricula cursurilor vă invităm să accesați www.GenerațiaTech.ro/

Digital Nation lucrează de peste 7 ani la digitalizarea forței de muncă românești. Eforturile organizației se îndreaptă către toate categoriile de public dornice de specializare sau reconversie în zona digitală, prin programele Generația Tech, IMM Online și Profesor în Online.  Mai multe detalii pe digitalnation.ro

Impresiile unui polonez ajuns în Mioveni: ”Nu am întâlnit niciodata aşa ceva în Polonia”. Ce...
Ce rușine! Am aflat câte clase are Nicolae Guță, de fapt. Ce note avea la...
FOTO. Otniela, de la `Bravo, ai stil`, în costum de baie! Apariție răvășitoare
Dieta care luptă cu COVID. Ce alimente să mănânci pentru a-ți ușura boala
Delia Matache aruncă bomba! Soțul artistei s-a iubit în secret cu „Zâna Surprizelor”? Dezvăluiri incendiare!
Cum a ratat Simona Halep 160.000.000 de euro! Dezvăluirea uluitoare făcută de Ion Țiriac
Cât mai costă azi un pachet de țigări Carpați. Doar norocoșii mai au acasă așa...
Cel mai vechi recrutor român face sondaj pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex...
Supravegherea video și amendarea automată a șoferilor contravenienți - un eșec anunțat
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
Primul județ cu rată de infectare de peste 6 la mie: Va fi aplicată carantina...
Ce rușine! Am aflat câte clase are Nicolae Guță, de fapt. Ce note avea la...
COMOARA uitată de americani în AFGANISTAN. Este UNICĂ în lume și are o valoare incredibilă
BOMBĂ! Se schimbă pensiile! E lege acum! Românii aceștia rămân fără bani!
Cauciucurile de iarnă 2021. Cum trebuie să le alegi corect, de fapt
TENTATIVĂ de OMOR la NĂVODARI: O femeie ÎNJUNGHIATĂ a cerut AJUTOR vecinilor!
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Vestea extrem de tristă a momentului în România: A MURIT într-un cumplit accident rutier
BOMBĂ despre a treia doză de PFIZER! Ce reacții adverse are
I-a scăpat secretul? Ion Țiriac a spus totul despre Simona Halep, după nuntă. „Vai de...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Antreprenorul român care era pe punctul de a-şi vinde businessul cu preţul unei maşini. A...