Bill Gates A CHELTUIT 200 de milioane de dolari ca să REINVENTEZE toaletele: Care sunt MODELELE în care a INVESTIT banii

Bill Gates A CHELTUIT 200 de milioane de dolari ca să REINVENTEZE toaletele: Care sunt MODELELE în care a INVESTIT banii
Bill Gates A CHELTUIT 200 de milioane de dolari ca să REINVENTEZE toaletele: Care sunt MODELELE în care a INVESTIT banii

Bill Gates vrea să reinventeze toaletele, pentru care a cheltuit în ultimii ani 200 de milioane de dolari, miliardarul fiind convins că o regândire a acestora poate salva o jumătate de milion de vieți pe an și poate oferi economii de 200 de miliarde de dolari, scrie Bloomberg.

Fundația Bill & Melinda Gates a cheltuit în ultimii șapte ani peste 200 de milioane de dolari pentru cercetări pe temă și a prezentat la o expoziție aproximativ 20 de noi proiecte de toalete și de instalații de procesare a dejecțiilor, care elimină agenții patogeni nocivi și transformă deșeurile în apă curată și îngrășământe.

„Tehnologiile pe care le veți vedea aici sunt cele mai importante progrese în salubritate în aproape 200 de ani”, a declarat Gates, la Reinvented Toilet Expo de la Beijing.

Co-fondatorul Microsoft a explicat unei audiențe de 400 de persoane ca noile metode de tratare a deșeurilor umane pot salva aproape 500.000 de copii și la economisirea a 233 miliarde de dolari anual în costurile legate de tratarea bolilor cauzate de sărăcie, lipsa apei curente și a igienei precare.

California Institute of Technology propune un reactor electrochimic care descompune apa și deșeurile umane în îngrășăminte și hidrogen, care pot fi stocate în celule de combustie cu hidrogen, folosite pentru obținerea energiei.

În prezent există orașe unde mai mult de jumătate din volumul de deșeuri umane scapă în mediul netratat. Fiecare dolar investit în salubritate are un randament de aproximativ 5,50 dolari, apreciază Organizația Mondială a Sănătății.

Noua piață ar putea genera 6 miliarde de dolari pe an în întreaga lume pana în 2030, spune Gates.

La expoziție participă companii cum sunt China Clear, CRRC Corp și EcoSan din China, Sedron Technologies LLC din SUA, SCG Chemicals din Thailanda și Eram Scientific Solutions Pvt, Ankur Scientific Energy Technologies Pvt și Tide Technocrats Pvt din India.

Gates, care, împreună cu soția Melinda, a acordat fundației sale peste 35,8 miliarde de dolari începând cu 1994, a declarat că a devenit interesat de salubrizare cu aproximativ un deceniu în urmă, după ce a încetat să lucreze la Microsoft.

„Nu mi-am imaginat niciodată că voi ști atât de multe despre caca”, a spus Gates. „Și cu siguranță n-am crezut niciodată că Melinda ar trebui să-mi spună să nu mai vorbesc despre toalete și resturi de fecale la masă”.

 

Inchide