• Publicat:
Financiar

Bitcoin atinge un nivel record. Cât a ajuns să valoreze criptomoneda

Bitcoin atinge un nivel record. Cât a ajuns să valoreze criptomoneda
Detalii în articol

Criptomoneda a ajuns la 9.682,10 dolari, luni dimineață, la doar câteva ore după ce a trecut de nivelul de 9.400 de dolari, potrivit CoinDesk.

„Creșterea pare să se datoreze retailului”, susține Brian Kelly, director general al BKCM, o firmă de investiții specializată în macroeconomie și activități digitale.

Cea mai mare platformă de tranzacționare a bitcoin din Statele Unite, Coinbase, a înregistrat aproape 100.000 de conturi noi în perioada miercuri-vineri, ajungând la un total de 13,1 milioane. Coinbase avea aproape 4,9 milioane de utilizatori în luna noiembrie a anului trecut.

Creșterea interesului pentru criptomonede vine și pe fondul anunțului realizat de CME potrivit căruia va introduce contracte futures pentru bitcoin în a doua săptămână din decembrie.

Ziua Recunoștinței (Thanksgiving) a fost celebrată în Statele Unite pe 23 noiembrie, ultima zi de joi a lunii. Black Friday a avut loc ziua următoare, pe 24 noiembrie. Lunea cibernetică (Cyber Monday), prima luni după Ziua Recunoștinței, este așteptată să genereze vânzări online în valoare de peste 6 miliarde de dolari.

Inchide