Care sunt băncile cu cea mai bună reputație – studiu GfK

Care sunt băncile cu cea mai bună reputație - studiu GfK
Publicat: 02/12/2013, 12:11
Actualizat: 06/02/2016, 23:27

ING, Raiffeisen, Banca Transilvania și BRD Societe Generale sunt băncile cu cea mai bună reputație din România, potrivit unui studiu al companiei de cercetare de piață GfK, peste 60% din populația urbană bancarizată având ca bancă principală una din cele patru instituții de credit.

„În opinia românilor, banca cu cea mai bună reputație trebuie să fie orientată către oameni (o instituție financiar-bancară gestionează corect interesele tuturor părților implicate, de la angajați până la clienții băncii), foarte preocupată de satisfacția clienților și condusă de principii precum onestitatea, transparența, etica și responsabilitatea”, se arată într-un comunicat GfK.

Scorul de reputație se construiește pe șapte piloni, respectiv familiaritate, managementul calității, calitatea produselor și a serviciilor, performanța financiară, calitatea de bun angajator, responsabilitate socială și atașament emoțional.

„Spre deosebire de alte industrii, unde scorurile de reputație sunt mai polarizate, cea financiar-bancară are particularitatea unor indicatori foarte apropiați ca valoare. Oportunitatea pentru jucătorii din banking este de ieșire din pluton prin consolidarea reputației, cu atât mai mult cu cât aceasta are impact direct în performanța financiară a companiei”, a afirmat în comunicat Simona Dan, business strategy advisor GfK România.

Studiul de măsurare a reputației în sistemul bancar a fost realizat online în luna octombrie pe un eșantion de utilizatori de internet reprezentativ pentru mediul urban.

Tags: