Cât costă anul acesta împodobirea unui brad de Crăciun

Cât costă anul acesta împodobirea unui brad de Crăciun
Publicat: 28/11/2012, 21:42
Actualizat: 21/03/2019, 04:34

Reprezentanții hipermarketurilor din țară s-au pregătit deja pentru clienții care vor să cumpere din timp decorațiuni și brazi artificiali cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Astfel, în prezent, pe rafturile celor mai mari lanțuri de magazine din România persoanele interesate pot găsi o gamă largă de globuri, ghirlande și instalații pentru împodobirea tradiționalului brad de Crăciun care îi va costa, în medie, anul acesta pe români câteva sute de lei.

Potrivit calculelor gândul, cu suma de 270 de lei se poate cumpăra un brad artificial cu o înălțime de 180 de centimetri care se vinde în unele hipermarketuri alături de suportul necesar pentru susținerea sa (190 de lei), dar și patru ghirlande cu o lungime de 2 metri (4 lei bucata/ total 16 lei), un set format din cinci globuri din sticlă pictate manual (15 lei), trei seturi alcătuite din șase globuri realizate din material plastic (2,5 lei pe set/ total 7,5 lei), un set format din 10 globuri din sticlă (11 lei), două șiraguri decorative (3 lei bucata/ total 6 lei), un set format din 12 fundițe decorative pentru brad (5 lei), o instalație alcătuită din 140 de leduri (11 lei) și un vârf fabricat din material plastic cu o lungime de 25 de centimetri (5 lei).

gândul vă prezintă, mai jos, prețurile câtorva decorațiunile necesare pentru împodobirea bradului de Crăciun care se găsesc la ora actuală pe rafturile hipermarketurilor din țară.

Cât costă un brad artificial

Un brad artificial costă anul acesta, în medie, între 9,5 lei și 330 de lei în funcție de înălțime, de culoare, de materialul din care este fabricat și de numărul de ramuri. De exemplu, pentru un brad artificial cu o înălțime de 180 de centimetri, prețul variază între 30 de lei și 190 de lei, cel din urmă fiind scos la vânzare alături de un suport, care costă dacă este comercializat separat chiar și 60 de lei și care este realizat din plastic.

De asemenea, un brad fabricat din material plastic de culoare albă, cu o înălțime de 150 de centrimetri, poate costa 70 de lei.

În oferta hipermarketurilor sunt incluse și oferte special gândite pentru cei care nu dispun de spațiul necesar pentru montarea unui brad cu dimensiuni mari. Astfel, un brad artificial cu dimensiuni de circa 26 – 45 de centimetri costă între 9,5 lei și 40 de lei în funcție de tipul decorațiunilor cu care este împodobit.

Globurile decorate manual, cele mai scumpe din oferta hipermarketurilor

Seturile formate din 10 globuri de sticlă, cu un diametru de 6 centimetri costă 11 lei, în timp ce un set alcătuit din 29 de globuri realizate din material plastic costă 20 de lei, iar unul alcătuit din doar 6 globuri cu aceeași dimensiune poate costa și 2,5 lei.

Cele mai scumpe sunt globurile decorate manual care se vând în hipermarketuri și cu 13 lei bucata.

Ghirlande și mărgele pentru împodobirea bradului cu prețuri cuprinse între 2,5 lei și 10 lei

Prețul ghirlandelor variază și el în funcție de modelul ales de la 2,5 lei la 5 lei o bucată cu o lungime de 2 metri. Unii dintre retaileri le oferă clienților și oferte speciale precum seturi formate din 6 ghirlande cu o lungime de 2,7 metri pentru care românii trebuie să scoată din buzunar 10 lei.

Cei care preferă să își împodobească bradul folosind șiraguri decorative sau mărgele, pot cumpăra diferite modele și culori de șiraguri decorative cu prețul de 3 lei sau 5,8 metri de mărgele pentru suma de 7 lei.

Cât costă instalațiile pentru brad și alte decorațiuni de Crăciun

Românii care vor să includă printre decorațiunile din acest an și fundițele speciale pentru brad pot cumpăra un astfel de set alcătuit din 12 fundițe cu prețuri cuprinse între 5 lei și 6 lei.

Prețul instalațiilor pentru brad variază în funcție de numărul de leduri putând costa, în medie, între 18 lei și 19 de lei. Decorațiunile care se așază în vârful bradului de Crăciun se vând și ele în funcție de lungime și de materialul din care sunt fabricate cu până la 14 lei.

Astfel, un vârf pentru brad cu o lungime de 25 de centimetri poate costa între 5 și 14 lei, în timp ce o decorațiune similară cu o lungime de 30 de centrimetri poate fi cumpărată cu 13 lei.

Decorațiunile cu Moș Crăciun pot fi achiziționate din hipermarketuri cu prețuri cuprinse între 40 de lei și 80 de lei în funcție de dimensiune și de modelul ales.

Cu cât se vinde zăpada artificială aurie

Românii care vor să îmbunătățească aspectul bradului de Crăciun folosind zăpadă artificială pot cumpăra un tub care conține un astfel de produs cu 4,5 lei sau cu 5,5 lei.

Ei pot alege pe lângă culoarea albă și zăpadă artificială în tonuri argintii și aurii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Dieta prin care putem încetini evoluția cancerului de prostată