Cât costă o bancnotă de zero euro cu chipul lui Karl Marx. „Ne-am gândit că se potrivește perfect cu ideologia lui”

Cât costă o bancnotă de zero euro cu chipul lui Karl Marx. „Ne-am gândit că se potrivește perfect cu ideologia lui
Publicat: 19/04/2018, 13:07

Trier, oraș aflat în sud-vestul Germaniei, a lansat mai multe suveniruri pentru a aniversa trecerea a 200 de ani de la moartea lui Karl Marx, dar cea mai mare atenție a fost acordată bancnotelor inedite, scrie Business Insider.

Bancnotele sunt vândute turiștilor și le imită pe cele euro, deși nu pot fi folosite nicăieri. O singură bancnotă de 0 euro cu chipul lui Marx costă 3 euro.

„Suvenirul face referire la critica lui Marx asupra capitalismului și bancnota de zero euro se potrivește perfect cu ideologia lui”, a spus Norbert Kaethler, directorul biroului de turism al orașului german Trier.

Instituția a vândut până acum 5.000 de bancnote și va imprima alte 20.000.

Marx s-a născut în Trier, în anul 1818. Dincolo de suveniruri, primăria a modificat luminile semafoarelor, pentru a afișa chipul generic al lui Marx și va ridica o statuie a ideologului, care a fost finanțată de guvernul chinez și cântărește trei tone.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase