Câteva bănci comerciale vor lansa în acest an servicii de plată cu telefonul mobil

Câteva bănci comerciale vor lansa în acest an servicii de plată cu telefonul mobil
Publicat: 22/01/2013, 12:25
Actualizat: 21/03/2019, 14:30

Mai multe bănci comerciale din România vor lansa în acest an servicii de plată cu telefonul mobil, a declarat marți directorul general al Visa Europe pentru România, Cătălin Crețu, informează Mediafax.

„Sunt angajate mai multe discuții deja cu băncile pentru lansarea plăților cu telefonul mobil. Tot ce pot să vă spun este că sunt câteva bănci care vor lansa plățile cu telefonul mobil în acest an. Le lăsăm pe ele să anunțe la momentul potrivit”, a afirmat Crețu.

La finalul anului trecut erau 1.300 de terminale cu tehnologie contactless (fără contact) în România. Visa estimează că până la sfârșitul acestui an se va ajunge la 10.000 de terminale contactless, reprezentând circa 10% din rețeaua de comercianți care acceptă plata cu cardul, în prezent de 96.000.

Numărul tranzacțiilor contactless în Europa s-a majorat de patru ori în 2012 față de anul precedent și Visa Europe se așteaptă ca această creștere să se mențină și în acest an.

Numărul furnizorilor de servicii de plată mobile contactless din Europa va ajunge la 40 în 2013. Totodată, aproximativ 80 de tipuri de telefoane inteligente vor fi certificate de Visa pentru realizarea de plăți contactless până la sfârșitul acestui an. (Raluca Ghinea)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase