Câți bani a pierdut într-o singură zi miliardarul Jack Ma, fondatorul gigantului Alibaba

Câți bani a pierdut într-o singură zi miliardarul Jack Ma, fondatorul gigantului Alibaba
Publicat: 13/08/2015, 20:30

Averea netă a lui Jack Ma a scăzut cu 2,4%, la 31,2 miliarde dolari, în condițiile în care gigantul din domeniul comerțului electronic Alibaba a înregistrat o scădere de 5,1% a acțiunilor, până la 73,38 dolari/unitate, la bursa din New York.

Vânzările trimestriale ale Alibaba au crescut în cel mai lent ritm din ultimii trei ani și volumul tranzacțiilor s-a situat sub estimările analiștilor financiari, pe fondul crizei din China. Ma, în vârstă de 50 de ani, deține 6,2% din compania Alibaba și este a 21-a cea mai bogată persoană din lume, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Anul acesta, Alibaba a pierdut peste 71 miliarde dolari din capitalizarea de piață, din cauza saturației pieței de comerț electronic din China.

Economia chineză într-un ritm modest și Alibaba riscă să fie implicată în procese legate de produsele contrafăcute vândute de unii utilizatori prin intermediul platformei de e-commerce.

Acțiunile Alibaba nu s-au tranzacționat niciodată sub nivelul de 68 dolari pe acțiune, prețul stabilit prin oferta publică inițială din septembrie 2014, când compania a fost evaluată la 25 miliarde dolari.

Robert Christie, un purtător de cuvânt al Alibaba, nu a dorit să comenteze informațiile publicate de Bloomberg. Averea lui Ma a scăzut cu 6,3 miliarde dolari, după ce în data de 3 iunie a atins valoarea-record de 37,4 miliarde dolari. Ma este al III-lea cel mai bogat om din Asia, după mogulii Wang Jianlin și Li Ka-shing.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase