Ce le recomandă Mitt Romney, candidatul republican la președinția SUA, reprezentanților Fed

Ce le recomandă Mitt Romney, candidatul republican la președinția SUA, reprezentanților Fed
Publicat: 06/08/2012, 10:51
Actualizat: 26/03/2019, 05:42

Candidatul republican la președinția SUA, Mitt Romney, fost guvernator al statului Massachusetts, a recomandat Rezervei Federale, banca centrală a SUA, să se abțină de la o nouă schemă de absorbție de obligațiuni din piață, o a treia rundă de așa-numită relaxare cantitativă, informează Mediafax, citând Bloomberg.

Romney a spus că, deși primele două reprize de relaxare cantitativă au avut, poate, un efect pozitiv, o nouă rundă nu va stimula economia.

„Sunt sigur că Fed (Rezerva Federală – n.r.) este atentă și va încerca să încurajeze economia. Dar nu cred că o nouă rundă de relaxare cantitativă, a treia, va ajuta economia”, a afirmat Romney într-un interviu difuzat duminică de CNN.

Fed a indicat săptămâna trecută că este gata să introducă noi măsuri de stimulare a economiei, care crește într-un ritm lent și afișează de trei ani un șomaj de peste 8%. Consiliul de politică monetară al băncii centrale americane a anunțat, după ședința din 31 iulie – 1 august, că va „monitoriza atent” datele economice și evoluțiile financiare, sugerând că se concentează în principal pe performanțele economice pe termen scurt.

Rezerva Federală a reacționat la criza financiară mondială prin două runde de relaxare cantitativă. În prima dintre acestea, care a început în 2008, Fed a cumpărat valori mobiliare constituite pe pachete de credite ipotecare, în valoare totală de 1.250 miliarde de dolari, la care se adaugă obligațiuni emise de diverse agenții ale guvernului federal în valoare de 175 miliarde dolari și titluri de Trezorerie SUA de 300 miliarde de dolari.

În cea de-a doua rundă, începută în noiembrie 2010, banca centrală a cumpărat titluri de Trezorerie de 600 miliarde de dolari.

Fed „va oferi stimulare suplimentară, după necesități, pentru a promova o revenire economică mai puternică și o îmbunătățire susținută a condițiilor de pe piața muncii, în contextul stabilității prețurilor”, potrivit comunicatului transmis de bancă la sfârșitul ședinței de politică monetară de săptămâna trecută.

Debbie Wasserman Schultz, membru al Partidului Democrat în Camera Reprezentanților din Congresul Statelor Unite, a declarat că decizia privind o nouă rundă de relaxare cantitativă aparține Rezervei Federale.

„Rezerva Federală este o instituție financiară independentă. Este important să nu dictăm de la Casa Albă, cu atât mai puțin din partea unui candidat la președinția Statelor Unite, ce ar trebui să facă Rezerva Federală”, a avertizat ea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Pescobar a fugit din România! Unde a plecat Paul Nicolau, după ce ANPC i-a închis...
FOTO. Imagini incendiare cu actrița care l-a refuzat pe fotbalist! Cum arată femeia
Masacru într-un oraș italian. Un inginer și-a măcelărit familia și a lăsat bilete în care...
Cum face amor, la 85 de ani, Jane Fonda: 'Îmi pun picioarele după...'
Cum va fi vremea în iarna 2023-2024 în România. El Nino aduce ninsori consistente, iar...
Ce faci dacă ești în străinătate și îți expiră ITP-ul? Puțini români știu acest lucru
Două mașini de Poliție sunt implicate într-un accident rutier. Una a ajuns în șanț
Biden, despre blocajul guvernamental care ar putea arunca America în haos: ,,mingea este la republicanii...
IREAL! Notă de plată de 2.612 ron la restaurantul Taverna Racilor al lui Pescobar. Doar...
SECRETUL diamantelor! Cum știi că ce ai cumpărat NU ESTE doar un FALS?
GAME OVER, HALEP! A venit și suspendarea numărul 2. Câți ani a primit acum
O vedetă de la PRO TV și-a amânat nunta. Toate planurile i-au fost date peste...
Andrei Ungureanu, cunoscut ca „Omul cu Tourette”, acuzații grele la adresa fostei soții. Fanii nu...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: Ai iubit-o mult? Bulă: Sigur, dormeam la altele ca să...
Arsenie Boca a Știut a Dezvăluit și Exact Înainte să Moară: ‘Cum Să Scaapi de...