Ce planuri are Mega Image până la sfârșitul anului. „Depinde și de condițiile meteo”

Ce planuri are Mega Image până la sfârșitul anului. „Depinde și de condițiile meteo
Publicat: 01/11/2015, 08:26

În 2014, retailerul a avut o cifră de afaceri de 550 milioane euro, iar pentru acest an estimează un nivel de 650-700 milioane euro.

„Până la finalul anului estimăm să mai deschidem încă 40 de magazine, depinde și de condițiile meteo. Anul trecut, în ultimele două luni am deschis 48 de magazine”, a afirmat Nicolaescu într-o conferință MasterCard.

Magazinul din nordul Bucureștiului, situat vizavi de Ikea, are circa 2.000 de metri pătrați, la care se adaugă anexele.

Nicolaescu a subliniat că strategia lanțului de supermarketuri este să ajungă la clienții săi la o distanță de 500 de metri, astfel că există încă un potențial semnificativ de extindere atât în București, cât și în alte orașe, Mega Image vizând zonele pe direcția Brașov-București-Constanța.

În ceea ce privește comportamentul de plată al clienților, aceștia au efectuat 20% din totalul tranzacțiilor cu cardul în acest an, respectiv 173 milioane de tranzacții, coșul mediu situându-se la sub 35 de lei.

„Prima barieră a clientului pentru plata cu cardul în magazin este casierul, clientul este reticent să înmâneze cardul persoanei de la casa de marcat. Dacă ponderea s-ar inversa și am avea 80% tranzacții cu cardul, toată lumea ar fi fericită. Pentru noi ar fi costurile mai mici, în ceea ce privește sistemul de monitorizare video și stocarea informațiilor pe servere, iar timpul de plată ar fi un câștig și pentru magazin și pentru client, mai ales dacă plata este contactless”, a adăugat Nicolaescu.

Plățile contactless, care se pot realiza direct de către client prin apropierea cardului de POS, pentru cumpărături de maxim 100 de lei, au avansat de la o pondere de 2,7% în luna mai la 25% în septembrie din totalul tranzacțiilor cu cardurile, existând magazine din București unde procentajul ajunge chiar la 40%.

Mega Image are POS-uri instalate de ING Bank și BRD, peste 65% dintre magazine fiind dotate cu acceptatoare de plată contactless. Toate POS-urile instalate de ING în magazine sunt contactless, urmând ca și BRD să finalizeze implementarea până la finele anului în restul magazinelor.

Retailerul are în prezent 440 de magazine, după ce compania a deschis vineri o unitate în turnul construit lângă Promenada Mall. Rețeaua are 500.000 de clienți zilnic și 3.000 de casieri angajați. Viteza de rotație a personalului în sectorul de retail ajunge la 30%-40% pe an.

Totodată, compania deține un centrul logistic de 33.500 metri pătrați, iar al doilea este în construcție, cu o suprafață de 34.000 metri pătrați.

Vânzările Mega Image în România au crescut cu peste 10% în trimestrul al treilea, față de aceeași perioadă a anului trecut, ca urmare a reducerii TVA la alimente la 1 iunie, evoluție care a susținut rezultatele grupului belgian Delhaize în Europa de Sud-Est.

Fondat în 1995, Mega Image este cel mai mare lanț de supermarketuri din România, cu magazine în București, Constanța, Ploiești, Brașov, Târgoviște și alte orașe din țară, sub mărcile Mega Image, Shop&Go, AB COOL FOOD și Gusturi Romanești.

Mega Image face parte din grupul belgian Delhaize, care va fi preluat de grupul olandez Royal Ahold, pentru circa 9,32 miliarde euro în acțiuni, fiind cea mai mare tranzacție din industria de retail din aproape 10 ani.

Investitorii Delhaize vor primi 4,75 de acțiuni Ahold pentru fiecare acțiune proprie, potrivit unui anunț din iunie al celor două companii.

Veniturile totale ale grupului Delhaize au crescut în trimestrul al treilea, în termeni comparabili, cu 1,7%, la 6,1 miliarde euro. În primele nouă luni, veniturile au atins 18 miliarde de euro. La sfârșitul trimestrului al treilea, Delhaize avea o rețea de 3.465 magazine.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Matei Dima, la un pas de căsătorie. Bromania are planuri mari
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Era uşa închisă şi mi-a dat de bănuit. Am insistat să deschid". Sora lui Mirel...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Temperaturile ridicate cresc prețul mâncării, constată un studiu