Cel mai bine plătit șef român de companie a demisionat. Un fost șef la British Petroleum îi va lua locul

Redactor:
Dan Straut
Cel mai bine plătit șef român de companie a demisionat. Un fost șef la British Petroleum îi va lua locul
Mai multe pe gandul.info

„În ședința de astăzi, Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom SA a numit-o pe Christina Verchere în funcția de președinte al Directoratului și Director General Executiv (CEO) al OMV Petrom SA. Înainte de ședința Consililului de Supraveghere de astăzi, Mariana Gheorghe a renunțat la mandatul de Președinte al directoratului și CEO al OMV Petrom SA. Renunțarea va deveni efectivă la momentul în care succesoarea va prelua funcția, cel mai târziu pe 20 mai 2018″, se arată într-un copmunicat transmis Bursei de Valori de către OMV Petrom.

„În conformitate cu Actul Constitutiv al OMV Petrom SA, numirea a fost făcută pentru perioada rămasă din mandatul Marianei Gheorghe, până în data de 16 aprilie 2019. Christina Verchere a acceptat numirea și va prelua poziția, în funcție de disponibilitate, cel mai târziu începând cu 21 mai 2018″, se mai arată în comunicat.

Christina Verchere este absolventă a Universității din Aberdeen și a lucrat în ultimii 4 ani ca președinte regional al British Petroleum. Anterior, a fost președinte și CEO la BP Canada Energy Group.

OMV Perom a înregistrat, în al treilea trimestru din 2017, un rezultat din exploatare CCA, excluzând elementele speciale, de 1,04 miliarde de lei, din care aproape 60% din Downstream, profitul pe acțiune CCA, excluzând elementele speciale, fiind de 0,0137 lei, potrivit datelor raportate Bursei de Valori.

În al treilea trimestru din acest an, compania a raportat un profit net atribuibil acționarilor în valoare de 639 de milioane de lei.

Acționariatul OMV Petrom este format din OMV (51,01% din acțiuni), statul român (20,63%), persoane fizice și juridice (18,35%) și Fondul Proprietatea (9,99%).

Inchide