Cele mai tari JOCURI VIDEO dezvoltate de români, inspirate de EPOCA CEAUȘISTĂ sau de RĂFUIELILE CU JANDARMII. La ce CIFRE ENORME a ajuns industria de gaming în România

Cele mai tari JOCURI VIDEO dezvoltate de români, inspirate de EPOCA CEAUȘISTĂ sau de RĂFUIELILE CU JANDARMII. La ce CIFRE ENORME a ajuns industria de gaming în România
Publicat: 25/09/2018, 07:14
Actualizat: 19/11/2018, 12:43

„Industria de game development din România continuă să se dezvolte, iar trendurile de creștere, atât locale, cât și globale, sunt încurajatoare. În următorii ani, ne așteptăm la creșteri semnificative în zona dezvoltatorilor independenți și ca atare, la mult mai multe produse promițătoare dezvoltate în România „, susține Cătălin Butnariu, președinte Asociației Romanian Game Developers Association (RGDA).

Peste 80 de studiouri de game development sunt active în prezent în România, dintre care 50 se află în București, iar restul în orașe precum Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, Craiova și Iași, arată un comunicat de presă al RGDA. Industria are un total de peste 6.000 de angajați, o creștere de 2% față de 2016 și a înregistrat o cifră de afaceri cu 11,6% mai mare decât în anul precedent.

Site-urile de specialitate spun că, printre cele mai tari jocuri video dezvoltate de români se numără Black – The Fall, Move or Die sau DoorKickers.

Black – The Fall

„Este echivalentul interactiv al unui film de Mungiu, un joc de acțiune românesc creat ca să aibă succes internațional. Totul e situat într-un univers gri, prăfuit și post-comunist până în măduva pixelilor”, scrie revista Vice. „Cei de la studioul bucureștean Sand Sailor au băgat tot felul de glumițe dedicate românilor precum postere cu Ceaușescu pe câte un perete din fundal, dar jocul e făcut să prindă la toată lumea, dovadă că s-a lansat pe platforma americană de crowdfunding Kickstarter”, adaugă jurnaliștii de la Vice.

Door Kickers

„Este un joc care dorește să te țină în priză, să te oblige să gândești fiecare mișcare de 10 ori până să o realizezi și să îți dea un sentiment de împlinire nebănuit când ai salvat ostaticii sau ai dezamorsat bombă. Cu toate că începi simplu, cu o echipa de intervenție rapidă, pe care o dotezi până in dinți cu lacrimogene, grenade incandescente, puști, mitraliere și pistoale, încet-încet, îți dai seama că nu arsenalul face jocul, ci abordarea”, spun cei de la zonait.tv.

„Industria s-a remarcat, în 2017, prin dezvoltarea sau co-dezvoltarea în România a unor titluri recunoscute internațional precum seria FIFA (Electronic Arts), Asphalt StreetStorm (Gameloft), Assassin”s Creed Origins (Ubisoft), Tom Clancy”s Ghost Recon Wildlands (Ubisoft), Need for Speed (Electronic Arts) și Iron Blade (Gameloft), dar și prin jocuri dezvoltate de studiouri românești independente precum Brawlout (Angry Mob Games), Door Kickers: Action Squad (KillHouse Games), Gray Dawn (Interactive Stone), LigaUltras si ScoreRivals (Green Horse Games), Tap Busters (Metagame), The Adventures of Elena Temple (GrimTalin) sau Euro Truck Driver (Ovilex)”, spun reprezentanții asociației dezvoltatorilor de jocuri.

Studiul a fost realizat cu ocazia celei de-a treia ediții a conferinței Dev.Play, eveniment organizat de RGDA, care se va desfășura în perioada 4-5 octombrie 2018, la Grand Cinema&More din Băneasa Shopping City.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un traseu popular din Barcelona, șters de pe Google și Apple Maps din cauza turiștilor...