Centenarul aduce BANI în buzunarele românilor: CHIRII URIAȘE la Alba Iulia, de 1 Decembrie. Cât COSTĂ ultimele apartamente neînchiriate

Publicat: 03/11/2018, 11:15

La Alba Iulia, de 1 Decembrie, oraș cu circa 70.000 de locuitori, sunt așteptați circa 200.000 de vizitatori, ceea ce ar fi o situație nemaiîntâlnită, întrucât și la 1918, când s-a votat unirea Transilvaniei cu România, fuseseră 100.000 de persoane.

Localnicii au văzut o oportunitate de business, iar unii, care au neamuri în împrejurimi, au ales să-și închirieze propriile locuințe în perioada respectivă. Acestea s-au închiriat fie cu ajutorul site-urilor de profil, fie din vorbă în vorbă. Vestea că prețurile pentru zilele de sărbătoare au explodat putea fi verificată, încă din vară, pe site-urile de profil, iar zvonurile au circulat: „Îți poți da apartamentul cu 1.000 de euro de 1 Decembrie”.

Astfel, există cazuri în care oamenii și-au pus apartamentele de închiriat, la prețuri mai mari decât prevede piața. Pentru cele trei nopți, 29 noiembrie – 2 decembrie, apartamentele personale se închiriază cu circa 4.000 de lei, dar și cu bani mai puțini, având în vedere zona în care se află, dotările și suprafața utilă. Practic, oamenii câștigă, în 3-4 zile, trei chirii lunare.

De asemenea, apartamentele în regim hotelier se închiriază de la 4.000 de lei, iar cele mai luxoase au ajuns la peste 10.000 de lei, pentru tot sejurul, în condițiile în care erau și mai spațioase și au putut fi ocupate de mai multe persoane.

Chirii uriașe la Alba Iulia, de 1 Decembrie

Reprezentanții unui hotel de patru stele din Alba Iulia au păstrat ultimul apartament pentru a-l închiria în scop caritabil, acesta fiind scos la licitație.

„Am păstrat ultimul apartament. Cel mai spațios. Cel mai scump. Și vrem să îl oferim comunității. Cum? Între 1 și 15 noiembrie, oricine poate licita pentru acest apartament. Iar banii vor fi folosiți pentru organizarea unei seri festive de Crăciun pentru copiii de la Casa de tip familial Rița Gărgărița. Pentru că adevărata unire este între oameni și pentru oameni!”, au transmis reprezentanții hotelului.

Viceprimarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a declarat, corespondentului Mediafax, că de 1 Decembrie vor fi în Orașul Unirii între 150.000 și 200.000 de persoane, pe lângă localnici.

„Mă bazez pe locurile de cazare reținute în județ. Și-au anunțat prezența foarte multe grupuri organizate. Sunt câteva mii de basarabeni care vor să vină la Alba Iulia și sunt peste 10.000 de români din diaspora care vor să vină organizat, din Anglia, Germania, în coloane, iar la ora 10.00 se întâlnesc în Piața Cetății”, a spus Gabriel Pleșa.

În aceste condiții, autoritățile locale vizează amenajarea mai multor parcări, pe terenuri agricole, la intrările din oraș, dinspre Cluj-Napoca, Sibiu și Munții Apuseni,

„Probabil parcările vor fi marcate în roșu, galben și albastru. Vizitatorii vor fi așteptați, acolo, de voluntari, dar și de forțele noastre, poliția locală. Sunt undeva la 4.500 de locuri de parcare în afara orașului. Pentru microbuze și autocare sunt vreo 300 de locuri de parcare”, a mai spus Pleșa.

Vizitatorii vor primi hărți și vor fi preluați de autobuze, iar cea mai mare parte din oraș nu va fi circulată de mașini, deoarece oamenii nu ar încăpea pe trotuare. La Alba Iulia, de 1 Decembrie, veneau de regulă între 10.000 și 15.000 de persoane.

Manifestările se vor organiza în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie. Depunerile de coroane cu jerbe de flori la Statuile lui Ion I. C. Brătianu, Iuliu Maniu, Mihai Viteazul, Regii Ferdinand și Maria, vor avea loc în 30 noiembrie, după-masă. Aceste manifestări se organizau, anii trecuți, în dimineața zilei de 1 Decembrie.

Chirii uriașe la Alba Iulia, de 1 Decembrie

Ziua Națională va cuprinde o slujbă de Te Deum, primirea soliilor din Cetățile de Scaun, inaugurarea Monumentului Unității Naționale, cu citirea Proclamației de Unire, dar și o paradă militară.

Defilarea va avea loc în funcție de ora la care va ajunge președintele Klaus Iohannis, a mai afirmat viceprimarul Gabriel Pleșa, dar nu mai târziu de ora 15.00.

Ca în fiecare an, va fi organizată și o masă populară, de această dată cu un număr record de porții de mâncare- 45.000. De asemenea, vor fi amenajate patru scene, iar de-a lungul acestora tarabele comercianților. În ziua de 1 Decembrie vor fi doar concerte de muzică populară și patriotică.

Tot de 1 Decembrie, zeci de mii de români din mai multe județe, Republica Moldova și diaspora sunt așteptați la un marș al Centenarului, organizat pentru unirea Republicii Moldova cu România.

Pe site-urile de socializare au fost create mai multe evenimente, prin care românii din diaspora sunt chemați să sărbătorească la Alba Iulia Ziua Națională.

„Venim Acasă pentru a sărbători Centenarul Marii Uniri. Mișcarea Diasporei Unite și grupurile adiacente organizează o întâlnire, la Alba Iulia, pe #1Decembrie2018, cu ocazia Centenarului Marii Uniri. Facem apel, pe această cale, către toate organizațiile care vor să participe la întâlnire, să ni se alăture. Vor porni către România coloane organizate din: Marea Britanie, Spania, Italia, Belgia, Suedia, Luxemburg, Danemarca, Austria, Germania (…) La ora 20:00 se intră în România prin vama Borș, urmând ca, în dimineața zilei de 1 Decembrie, să fim cu toții prezenți la Sărbătoarea Centenarului Marii Uniri, unde ne vom întâlni cu frații noștri din România și Basarabia. Menționăm faptul că ne întâlnim strict pentru a sărbători Centenarul Marii Uniri – această întâlnire nu este un protest”, se arată într-unul dinte evenimente.

Sala Unirii din Alba Iulia, unde cei 1.228 de delegați au hotărât Unirea, este pe ultima sută de metri în ceea ce privește terminarea lucrărilor de reabilitare, urmând să fie redeschisă în următoarele săptămâni.

În dimineața zilei de 1 Decembrie 1918, în sala mare a cazinoului militar s-au adunat cei 1.228 de delegați aleși din toate categoriile sociale și veniți de pe întreg cuprinsul pământului transilvan pentru a vota Unirea Transilvaniei cu România.

În cadrul Marii Adunări Naționale s-a prezentat Rezoluția de Unire care cuprindea un amplu și avansat program de reforme democratice care urmau să stea la temelia noului stat. Rezoluția adoptată de Marea Adunare Națională, primită cu entuziasm de mulțimea masată pe întinsul platou din spatele cetății, a pecetluit Unirea Transilvaniei cu România și a conturat totodată sensul dezvoltării democratice a societății românești.

Rezoluția Marii Adunări Naționale a fost citită delegaților de către Vasile Goldiș, iar apoi a fost votată.

Pe 27 iulie 1990, Parlamentul a decis ca 1 Decembrie să devină Ziua Națională a României.

Foto: Hepta

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Marea Britanie a intrat într-o recesiune „superficială”