Cifra secretă din contractele cu Chevron. Americanii se angajează să investească până la 384,6 milioane de dolari în România

Publicat: 26/04/2012, 16:05
Actualizat: 27/04/2012, 08:41

Gigantul energetic american Chevron s-a angajat să investească în România până la 384,6 milioane de dolari în perimetrele de la Vama Veche, Costinești și Adamclisi, conform calculelor gândul.

Cea mai mare sumă, de până la 142 milioane de dolari, este alocată pentru lucrările de la perimetrul din Vama Veche. Din suma totală doar 63,4 milioane de dolari sunt însă investiții pe care compania sigur le va face, în termen de doi ani, suma fiind alocată părții obligatorii din planul de investiții.

În funcție de rezultatele explorărilor, Chevron ar putea adăuga la această sumă până la aproximativ 321,6 milioane de dolari, sumă necesară unor eventuale activități suplimentare de explorare.

Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) a publicat în această dimineață pe site-ul oficial contractele semnate în martie anul trecut cu Chevron, după ce gigantul american și-a dat acordul pentru desecretizarea lor. Guvernul României a solicitat acum două săptămâni, în mod oficial, acceptul americanilor pentru a face publice documentele.

ANRM a anunțat că cifrele privind investițiile la care s-a angajat compania americană rămân secrete, pentru că pot fi folosite de concurența Chevron.

În ciuda acestui anunț, oricine poate vedea aceste cifre, prin simpla deplasare a cursorului în sus și în jos, moment în care partea inițial acoperită pentru a păstra secretul cifrelor este cât se poate de vizibilă.

Fiecare plan are două părți: una obligatoria și una opțională. Partea obligatorie necesită investiții de câte 21,14 milioane de dolari în cazul perimetrelor de la Adamclisi și de la Costinești, în timp ce la perimetrul de la Vama Veche investiția obligatorie este estimată de americani la 40,14.

gândul vă prezintă cele trei planuri de investiții, cu cifrele nesecretizate.

Programul de investiții de la Vama Veche. Valoarea maximă a investiției este de 142 de milioane de dolari, dintre care 40,14 milioane de dolari sunt alocați pentru prima fază a proiectului, care este obligatorie.

Programul de investiții de la Adamclisi. Investiția potențială maximă este de 121,4 milioane de dolari, dintre care 21,14 milioane de dolari sunt alocați pentru faza obligatorie a proiectului.

Programul de investiții de la Costinești. Valoarea maximă totală de 121,4 milioane de dolari, dintre care, la fel ca și în cazul perimetrului de Adamclisi, doar suma de 21,14 milioane de dolari este bugetată pentru faza obligatorie.

ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
Mirela Vaida, OUT de la Antena 1! EI o înlocuiesc :O
FOTO. Nepoata lui Petre Roman, apariție controversată în costum de baie!
Bolile pe care le riști în funcție de grupa de sânge. Cine este predispus la...
Gigi Becali a dat tunul imobiliar cu hotelul miliardarului Ioan Niculae! Cum arată „bijuteria” de...
Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui clasica injecţie
Un șofer repetă o greşeală de mai multe ori pe E85 „DRUMUL MORȚII”. În final...
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Africa de Sud a detectat o nouă variantă de coronavirus. B.1.1.529 are un număr mare...
Mirela Vaida, OUT de la Antena 1! EI o înlocuiesc :O
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Varianta OMICRON, depistată și în ITALIA!
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Știrea ȘOC a momentului în România: A fost găsit mort
ȘOC TOTAL la nivel mondial! Adevărul despre varianta care a speriat toată Planeta: Răsturnare totală...
Tulpina Omicron declanșează alertă maximă în România! Nimic nu ne mai protejează
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...