Cinci idei de vacanță pentru un buget de 2.000 de lei, în luna ianuarie

Publicat: 12/01/2014, 15:15
Actualizat: 20/03/2019, 21:03

Cei care nu au reușit să plece în vacanță de Sărbători din cauza programului încărcat de la locul de muncă sau pentru că au ales să stea alături de familie și prieteni de Crăciun și de Anul Nou își pot pregăti acum bagajele pentru un sejur în destinații din țară sau din străinătate.

Cu un buget de vacanță de 2.000 de lei, românii au de unde alege din oferta bogată pregătită de agențiile de turism la începutul lui 2014.

gândul a realizat o selecție a celor mai avantajoase pachete turistice pe care le poți achiziționa în această perioadă și vă prezintă cinci idei de vacanță în destinații din România și din străinătate perfecte pentru un sejur relaxant.

Varianta 1 – vacanță la schi în Bulgaria

Buget de vacanță de persoană: 2.000 de lei

– Cost transport cu mașina București – Bansko – București: 432 de lei (1.100 kilometri)

– Cazare 4 nopți, hotel 3 stele: 944 de lei (mic dejun/ski-pass valabil trei zile inclus în tarif)

– Bani de cheltuială: 624 de lei

Românii pasionați de sporturile de iarnă care au la dispoziție un buget de vacanță de 2.000 de lei pot alege să își petreacă cinci zile în Bansko, cea mai modernă stațiune montană a vecinilor bulgari și o destinație de iarnă foarte populară în rândul turiștilor europeni aflată la poalele munților Pirin.

Transportul până la Bansko se poate face cu mașina personală, un drum dus-întors pe ruta București – Bansko – București putând fi parcurs alimentând cu 72 de litri de benzină la un consum mediu de 6,5 litri la suta de kilometri, potrivit calculelor gândul. Suma care trebuie alocată strict alimentării cu carburant pentru această vacanță ajunge la circa 432 de lei.

FOTO: Wikimedia Commons

Rămân astfel 1.568 de lei care pot fi cheltuiți pe cazare și masă. Patru nopți de cazare, cu mic dejun inclus, la un hotel de 3 stele din această stațiune costă circa 944 de lei de persoană. Cazarea se face într-o cameră dublă, cu televizor, telefon și uscător de păr, iar în tarif este inclus și un ski-pass valabil trei zile care cuprinde un lift pass, un echipament pentru schi sau pentru snowboard și cursuri pentru neinițiații în sporturile de iarnă.

Gratuit turiștii beneficiază de parcare și au acces la saună, la o baie de aburi și la camera de relaxare a hotelului.

La final, din bugetul total de vacanță de 2.000 de lei rămân 624 de lei care pot fi cheltuiți pe diferite activități în Bansko.

Varianta 2 – city break în „Orașul Luminilor”

Buget de vacanță de persoană: 2.000 de lei

– Cost transport cu avionul pe ruta București – Paris – București: inclus în pachetul turistic

– Cazare 3 nopți, hotel 3 stele: 1.138 de lei (mic dejun inclus în tarif)

– taxe de aeroport: 531 lei

– Bani de cheltuială: 331 de lei

O altă vacanță de care se pot bucura turiștii români care dispun de un buget de 2.000 de lei este un city break la Paris. Un pachet turistic pentru această destinație ce include trei nopți de cazare, cu mic dejun inclus, la un hotel de trei stele aflat în apropierea Bazilicii Sacre-Coeur din „Orașul Luminilor”, costă 1.138 de lei de persoană.

FOTO: Publimedia/Shutterstock

Tariful include costul biletului de avion pe ruta București – Paris – București, dar nu și taxele de aeroport, de aproximativ 531 de lei, pe care trebuie să le achite turiștii.

După achitarea pachetului, turistul rămâne din bugetul inițial de vacanță cu 331 de lei de cheltuială.

Varianta 3 – sejur la schi în Predeal

Buget de vacanță de persoană: 2.000 de lei

– Cost transport cu mașina București – Predeal – București: 120 de lei (286 de kilometri)

– Cazare 6 nopți, hotel 3 stele: 960 de lei (demipensiune)

– Ski-pass valabil 5 zile: 570 de lei

– Bani de cheltuială: 350 de lei

Cu un buget de vacanță de 2.000 de lei poți petrece o săptămână la Predeal, una dintre cele mai populare stațiuni de pe Valea Prahovei. Pentru a rezerva un loc într-un apartament dintr-un hotel de 3 stele pentru șase nopți trebuie să scoți in buzunar 960 de lei.

Cazarea se face în regim de demipensiune (cu două mese pe zi incluse în tariful camerei), iar apartamentul este dotat cu jacuzzi, televizor, minibar și telefon.

FOTO: Bogdan Iordache/Mediafax Foto

Cu alți 570 de lei poți obține un ski-pass valabil cinci zile pentru pârtia Clăbucet din Predeal. La finalul zilei, turiștii se pot relaxa la saună sau la masaj.

Transportul cu mașina personală pe ruta București – Predeal – București te poate costa, potrivit calculelor gândul, circa 120 de lei. Din bugetul total de vacanță, rămân astfel 350 de lei care pot fi cheltuiți pentru a lua masa la un restaurant din stațiune sau pentru alte activități în zonă.

Varianta 4 – minivacanță în capitala Cehiei

Buget de vacanță de persoană: 2.000 de lei

– Cost transport cu avionul pe ruta București – Praga – București: inclus în pachetul turistic

– Cazare 4 nopți, hotel 4 stele: 1.170 de lei (mic dejun inclus în tarif)

– taxe de aeroport + tur pietonal: inclus în pachetul turistic

– transfer aeroport – hotel – aeroport: 135 de lei

– asigurare medicală de călătorie: 34 de lei

– Bani de cheltuială: 661 de lei

Un turist poate petrece și o minivacanță în „Orașul de Aur” – Praga, dacă dispune de 2.000 de lei. Un pachet cu patru nopți de cazare, cu mic dejun, la un hotel de 4 stele costă 1.170 de lei. Camerele hotelului sunt dotate cu televizor, minibar și seif și au vedere spre Castelul din Praga, fosta reședință a regilor Boemiei și a împăraților romano-germani.

FOTO: Publimedia/Shutterstock

În tarif este inclus biletul de avion pe ruta București – Praga – București, alături de un tur pietonal al capitalei Cehiei și de taxele de aeroport.Transportul de la aeroport la hotel costă 135 de lei de persoană.

Cei care vor să se asigure că nu vor întâmpina neplăceri în timpul călătoriei dacă se accidentează și au nevoie de asistență medicală de urgență pot încheia înainte de plecarea din țară o asigurare medicală de călătorie. O astfel de asigurare costă circa 34 de lei.

După achitarea celor de mai sus, un turist rămâne cu 661 de lei pe care îi poate cheltui pentru a vizita diferite obiective turistice din „Orașul de Aur”. Printre punctele de interes pentru turiști se numără, pe lângă castel, biserica realizată în stil gotic și cartierul evreiesc Josefov, locul unde poți găsi cea mai veche sinagogă din Europa.

Varianta 5 – vacanță rustică în Maramureș

Buget de vacanță de persoană: 2.000 de lei

– Cost transport cu mașina București – Rohia – București: 430 de lei ( 1.092 de kilometri)

– Cazare 7 nopți, pensiune: 1.260 de lei (demipensiune)

– Bani de cheltuială: 310 de lei

Românii care preferă o vacanță liniștită, la țară, se pot caza timp de șapte nopți la o pensiune din Rohia, Maramureș, cu suma de 1.260 de lei. Proprietarii pensiunii le oferă turiștilor două mese pe zi incluse în preț. Parcarea este gratuită, iar turiștii au acces și la internet wireless.

FOTO: Facebook/Rohia, Maramureș, România/Cosmin Oana

Pentru a ajunge în satul maramureșean aflat în inima Țării Lăpușului, trebuie să parcurgi cu mașina 546 de kilometri dacă pleci din Capitală. Astfel, un drum dus-întors îi costă pe bucureșteni circa 430 de lei, potrivit calculelor gândul. După achitarea costurilor de cazare, masă și combustibil, turistul rămâne cu 310 lei de cheltuială.

Odată ajuns la Rohia, turiștii pot vizita Mănăstirea Rohia, cunoscut loc de pelerinaj, la care se ajunge atât cu mașina, cât și pe jos, pe o potecă prin pădure.

Mai multe ponturi pentru un sejur perfect, oferte de vacanță și destinații deosebite din lume pe pagina de Facebook „Tips and Travel”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase