Cine sunt bugetarii care pot câștiga mai mult decât președintele Iohannis

Cine sunt bugetarii care pot câștiga mai mult decât președintele Iohannis
Publicat: 19/04/2017, 13:06

Solicitată să comenteze unele analize făcute la proiectul de Lege al salarizării potrivit cărora judecătorii și procurorii, prin sporuri, vor avea salarii duble, chiar triple față de șeful statului, ministrul Muncii a răspuns: „Salariul de bază al președintelui va fi cel mai mare dintre bugetari. Sigur că sunt și alții care vor adăuga sporuri și, ca venituri, vor fi peste președinte”.

„Noi am vrut ca niciun salariu să nu treacă peste al președintelui – și nu trece niciunul – dar ca venituri vor fi bugetari care și la ora actuală sunt, ca venituri, peste președintele României”, a adăugat ministrul Muncii.

Ea a precizat că și la ora actuală există această situație.

„Dar vreau să vă spun că așa sunt și la ora actuală. Noi nu am făcut creșteri foarte mari la procurori și la judecători. Așa au salariile în plată la ora actuală”, a adăugat Olguța Vasilescu.

Ea a mai spus că salariile judecătorilor și procurorilor sunt „suficiente” și nu va fi făcută nicio concesie în sensul unei eventuale creșteri.

„Eu cred că salariile procurorilor și ale judecătorilor sunt suficiente și nu cred că mai poate fi făcută vreo concesie”, a subliniat ministrul Muncii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase