Ciolacu, critic la adresa Guvernului după anunțarea proiectului de reluare a privatizărilor: Cîțu vrea să dea un nou asalt asupra avuției naționale!

Ciolacu, critic la adresa Guvernului după anunțarea proiectului de reluare a privatizărilor: Cîțu vrea să dea un nou asalt asupra avuției naționale!
Ciolacu, critic la adresa Guvernului după anunțarea proiectului de reluare a privatizărilor: Cîțu vrea să dea un nou asalt asupra avuției naționale! / Sursă FOTO: Eduard Vînătoru - Mediafax Foto
Publicat: 08/01/2021, 14:14

Marcel Ciolacu, liderul PSD, critică proiectul Guvernului prin care se abrogă o lege inițiată din PSD conform căreia este interzisă orice privatizare a companiilor cu capital de stat pentru o perioadă de doi ani.

Liderul social-democraților critică dur proiectul Guvernului într-o postare pe Facebook în care își arată vehement poziția anti-privatizare – „Iohannis, oprește jaful! Nu vindeți bogățiile țării!”.

Proiectul de lege care este analizat de Guvern în primă lectură în această săptămână prevede abrogarea legii 173/2020 care a fost inițiată și votată de majoritatea PSD din Parlamentul precedent. Legea interzice privatizarea sub orice formă a acțiunilor deținute de stat la companiile și societățile naționale, la instituții de credit, precum și la orice altă societate la care statul are calitatea de acționar, indiferent de cota de capital social deținută, pentru o perioadă de doi ani. În plus, legea suspendă pentru aceeași perioadă privatizările deja începute la acel moment.

Partenerii economici ai României și mulți participanți la piața de capital au criticat interzicerea privatizărilor, mai ales în contextul în care chiar și privatizarea unor pachete minoritare de acțiuni a dus de multe ori la „însănătoșirea” unor companii de stat căpușate de partidele politice aflate la putere.

Marcel Ciolacu: „Îl avertizez pe Iohannis să nu fie părtaș la acest furt!”

„Iohannis trebuie să facă un singur lucru la șueta anticonstituțională cu miniștrii de la Cotroceni: să ceară imperativ ca acest Guvern să nu vândă pe nimic companiile românești! Timp de un an, nu am permis ca acest Guvern de dreapta care a dus România în faliment să vândă tot din casă! Ne-am bătut cu ei în Parlament și am reușit să stopăm vânzarea activelor celor mai profitabile companii de stat: Hidroelectrica, Romgaz, Nuclearelectrica, Transgaz, CEC și Aeroporturi București. Acum însă, pentru că știe că în curând nu-l va mai împrumuta nimeni, Cîțu vrea să dea un nou asalt asupra avuției naționale și să treacă peste legea PSD care îl bloca să vândă activele în plină criză sanitară și economică.  10 miliarde de euro și aproape 18.000 de salariați. Aceasta este miza lui Cîțu! Îl avertizez pe Iohannis să nu fie părtaș la acest furt! Și să ia aminte că nici acum nu-i vom lăsa!”, transmite Marcel Ciolacu pe Facebook.

Marian Iancu a ajuns într-o stare deplorabilă: ”E terminat, de-abia mai merge”. Ultimele informaţii despre...
Veste-şoc pentru fanii Survivor! Emisiunea care a fost scoasă din grilă, după doar 3 zile
FOTO. Nume grele din fotbal în istoricul amoros al Laurei Giurcanu. Cu cine s-a iubit...
Semnale de alarmă într-o relație: lipsa certurilor între parteneri e un semn rău
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
A fost lansat primul studiu arheologic al oamenilor în spaţiu. Cercetătorii vor analiza cum trăieşte...
Metoda de furt care face ravagii. Cu o simplă monedă, HOȚII iau tot din MAȘINĂ
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Bill Gates avertizează că următoarea pandemie „va fi mai mortală decât COVID”
Veste-şoc pentru fanii Survivor! Emisiunea care a fost scoasă din grilă, după doar 3 zile
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Teodor Niță și Octavian Berceanu, în prima linie a bătăliei cu mafia deșeurilor! VIDEO
Cei mai buni actori, aflați în viață, care nu au primit încă un Oscar
Răsturnare șocantă de situație: Cine i-a omorât, de fapt, pe cei doi studenți de la...
Banii au intrat direct în conturile românilor! Mii de cetățeni primesc sumele direct pe card
Doliu fără margini! A murit un mare actor. Toată lumea îl plânge
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Care este şcoala pe care dacă o faci în România ai cele mai mari şanse...