Cum arată noul punct de trecere a frontierei, la Nădlac II. Ce se întâmplă cu vechiul punct

Punctul de trecere a frontierei Nădlac II (România) - Csanadpalota (Ungaria) a fost deschis sâmbătă în regim de trafic internațional la granița cu Republica Ungaria, la conexiunea autostrăzilor A1 din România și M43 din Ungaria.

Punctul de trecere a frontierei Nădlac II va funcționa în regim permanent pentru traficul internațional de persoane, precum și pentru traficul internațional de mărfuri, a anunțat Poliția de Frontieră. Vechiul punct de frontieră rămâne deschis traficului internațional de persoane și mărfuri cu tonaj mai mic de 7,5 tone.

„Prin P.T.F. Nădlac II – Csanadpalota se interzice transportul de mărfuri care trebuie supuse controlului fitosanitar și veterinar, precum și transportul de mărfuri periculoase. De asemenea, precizăm că începând cu data de 15.07.2015, conform Acordului dintre România și Ungaria, P.T.F. Nădlac – Nagylak (vechiul punct de frontieră) rămâne deschis traficului internațional de persoane și de mărfuri cu tonaj mai mic de 7,5 tone, precum și traficului internațional de mărfuri periculoase fără limită de greutate, traficului internațional de plante și animale fără limită de greutate și pentru vehiculele lente”, se arată într-un comunicat remis gândul de Poliția de Frontieră.

foto opiniatimisoarei.ro

Controlul de frontieră în noul punct de trecere se va realiza în comun de către autoritățile celor două state, iar politiștii de frontieră români și unguri vor depune toate eforturile astfel încât formalitățile de frontieră să se realizeze cu operativitate, cu timpi de așteptare cât mai reduși, dar în același timp cu respectarea reglementărilor comunitare, se mai arată în comunicat.

foto Politia de Frontiera// Foto de la inaugurarea PTF Nădlac II

Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II se află în subordinea Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea și are de 10 artere de control pentru fiecare sens, intrare și ieșire în/din țară, cabine de control, spatii interioare, echipamente tehnice și IT.

Punctul de trecere a frontierei are, pe fiecare sens, și o arteră pentru controlul amănunțit al autocamioanelor, fiind realizată o separare a traficului de persoane de cel de marfă.

În zonă sunt instalate sisteme de supraveghere perimetrale pe timp de zi și de noapte și de supraveghere video care acoperă întreaga suprafață a punctului de trecere.

Acest punct de frontieră se adaugă celor 13 puncte de trecere deschise traficului internațional la granița României cu Ungaria.

Lungimea frontierei României cu Ungaria este de 447,723 km, iar prin cele 13 puncte de trecere deschise traficului internațional au trecut, în anul 2014, de peste 17,4 milioane de călători și aproximativ 6,37 milioane mijloace de transport.

Anul trecut, Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac a fost cel mai tranzitat punct de trecere de la frontiera României, fiind înregistrate 5,68 milioane treceri de persoane, care reprezintă 32% din totalul tranzitului de la frontiera cu Ungaria și 1,94 milioane mijloace de transport, fiind urmat de Otopeni și de P.T.F. Borș.

Inchide