Cum văd directorii generali din România evoluția afacerilor pe care le conduc în următorii trei ani

Cum văd directorii generali din România evoluția afacerilor pe care le conduc în următorii trei ani
Publicat: 22/01/2014, 11:20
Actualizat: 06/02/2016, 12:14

Directorii generali din România sunt optimiști privind perspectivele de apreciere ale veniturilor companiilor pe care le conduc, 96% dintre aceștia previzionând aprecierea câștigurilor în următorii trei ani, dar sunt preocupați totodată de supra-reglementare, povara fiscală și deficitele bugetare, scrie Mediafax.

Directorii generali din România sunt optimiști cu privire la perspectivele de creștere ale veniturilor companiilor pe care le conduc, 86% dintre aceștia declarându-se încrezători în creșterea acestora în următoarele 12 luni, iar dintre aceștia 39% sunt foarte încrezători. Pe termen mai lung, 96% dintre directorii generali participanți la sondaj cred în majorarea veniturilor companiilor lor în următorii 3 ani, iar 49% sunt foarte încrezători. Aceste tendințe sunt similare celor înregistrate la nivel global.

În funcție de industrie, directorii generali din sectorul turismului s-au declarat cei mai încrezători în perspectivele de creștere din următoarele 12 luni (46%), urmați de cei din sectorul bancar și al piețelor de capital (45%), retail (44%), servicii financiare (44%), asset management (44%), comunicații (44%), inginerie și construcții (41%). Directorii generali din industria metalurgică sunt cei mai pesimiști la nivel global, doar 19% dintre aceștia cred în creșterea veniturilor companiilor lor în următoarele 12 luni, potrivit raportului PwC Global CEO Survey, realizat la nivel global.

„Sondajele care măsoară așteptările jucătorilor din piață sunt foarte bune semnale ale tendințelor economice. Creșterea semnificativă a numărului directorilor generali încrezători în perspectivele de creștere pe termen scurt ale companiilor lor ar putea indica intrarea într-un nou ciclu de creștere a economiei globale, care probabil că va dura mai mult timp (de obicei ciclurile de expansiune sunt mai lungi decât cele de recesiune), însă ritmul acestei creșteri ar putea fi unul lent”, a declarat într-un comunicat Vasile Iuga, country managing partner al PwC România.

Aproape jumătate (47%) dintre directorii generali din România văd oportunități de creștere venind din inovația în materie de produse și servicii, iar 24% dintre aceștia din extindere pe piețele unde deja activează.

Întrebați în privința piețelor externe cele mai importante pentru creșterea companiilor pe care le conduc, în următoarele 12 luni, 27% dintre manageri s-au referit la Germania, iar 18% la Rusia.

„Există în continuare îngrijorări la nivelul directorilor generali, iar aceștia transmit un mesaj clar autorităților publice că sunt preocupați de supra-reglementare, povara fiscală și deficitele bugetare aflate la niveluri foarte ridicate. În privința viitorului, directorii generali se așteaptă la trei tendințe globale majore – progresul tehnologic rapid, schimbările demografice și de putere economică – acești trei factori urmând să aibă cel mai mare impact asupra companiilor lor”, a afirmat Iuga.

În ceea ce privește situația economiei globale, 45% dintre manageri consideră că aceasta se va îmbunătăți în următoarele 12 luni, în comparație cu 13% anul trecut, în timp ce directorii generali din Europa Centrală și de Est sunt mai puțin încrezători, doar 26% mizând pe îmbunătățirea situației economice globale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”