Destinațiile preferate ale românilor pentru Valentine’s Day

Destinațiile preferate ale românilor pentru Valentine's Day
Publicat: 27/01/2014, 12:43
Actualizat: 30/01/2019, 13:51

Fontana di Trevi, Turnul Eiffel și castelele din Praga îi atrag pe turiștii români de Valentine’s Day în acest an, iar numărul celor care vor petrece sărbătoarea îndrăgostiților într-o destinație externă va crește cu 20% comparativ cu anul trecut, arată un studiu al portalului de turism Vola.ro.

Numărul românilor care vor petrece în acest an Valentine’s Day într-o destinație externă va crește cu 20% deoarece sărbătoarea este la începutul weekend-ului în 2014 și pentru că evenimentul este din ce în ce mai mediatizat în România. Cele mai căutate destinații sunt, după cum arată rezervările, Roma, Viena, Praga, Paris și Barcelona, potrivit Vola.ro.

„Se caută destinațiile romantice, dar și accesibile ca preț. Valentine’s Day din 2014 prinde weekend-ul și, mai mult, se desfășoară în extrasezon, când tarifele oricum sunt mai mici decât în alte perioade ale anului. Tocmai din acest acest motiv, Roma, Viena și Praga sunt în top 5 la preferințe”, a declarat într-un comunicat transmis MEDIAFAX Ioana Bălănescu, directorul departamentului Pachete Turistice din cadrul Vola.ro.

Potrivit sursei citate, Parisul a rămas în top și întotdeauna s-a cerut, mai ales de Valentine’s Day. Roma a urcat pe primul loc în clasament nu doar pentru că este o destinație ieftină, ci și pentru că este percepută ca un oraș romantic. În plus, companiile aeriene au promoții în această perioadă.

Prețul unui city break la Paris de Sfântul Valentin pornește de la 300 de euro de persoană și acoperă biletul de avion cu taxele incluse, trei nopți de cazare în cameră dublă cu mic dejun și asigurarea de călătorie. Același pachet, dar la Roma, poate fi cumpărat la tarife începând de la 175 de euro de persoană, la Viena sau la Praga de la 200 de euro de persoană, în timp ce pentru Barcelona un tânăr îndrăgostit trebuie să scoată din buzunar cel puțin 250 de euro.

„Desigur, la aceste pachete se poate adăuga o croazieră pe Sena, o cină la Turnul Eiffel, tururi de oraș, bilete pentru autobuzele Hop on Hop Off sau carduri cu reduceri la principalele obiective turistice și la restaurante. Se constată că din ce în ce mai mulți români pleacă în vacanțe cu ocazia zilei de Valentine’s Day. Majoritatea preferă pachetele de tip city break în Europa pentru că sunt mult mai accesibile decât vacanțele în afara continentului și turiștii nu au nevoie decât de câteva zile libere. Din acest motiv, Valentine’s Day de anul acesta este foarte căutat. Pachetele sunt cu plecări joi și vineri și durează până duminică sau luni. Cu siguranță se va simți o creștere de cel puțin 20% a numărului de români care aleg să petreacă Valentine’s Day într-un oraș european, din estimările Vola.ro”, se mai arată în comunicat.

De multe ori, de Valentine’s Day, hotelurile adaugă la pachete coșuri cu fructe, sticle cu șampanie sau mici cadouri de bun-venit.

Valentine’s Day este „Ziua Îndrăgostiților” în tradiția occidentală și se sărbatorește pe data de 14 februarie.

Agenția de turism online Vola.ro a devenit în luna octombrie a anului trecut, pentru al treilea an consecutiv, compania de tehnologie cea mai dinamică din Europa Centrală, potrivit topului Deloitte Technology Fast 50 Central Europe, după ce în ultimii cinci ani și-a majorat veniturile de peste 57 de ori, ajungând la 92,8 milioane de lei în 2012.

Vola.ro este cea mai mare agenție de turism online din România și deservește persoane fizice sau companii, oferind bilete de avion de linie și low-cost, rezervări hoteluri, city break-uri, vacanțe, asigurări medicale de călătorie și servicii de rent-a-car.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Meteorologii anunță că va fi vreme frumoasă în ultima lună de primăvară