Disperarea celei mai mari bănci din Europa. Ce măsuri ia pentru a opri dezastrul de la bursă

Disperarea celei mai mari bănci din Europa. Ce măsuri ia pentru a opri dezastrul de la bursă
Publicat: 02/09/2016, 14:27
Actualizat: 21/03/2019, 12:47

CEO-ul celei mai mari bănci germane și managerii de top se vor întâlni în acest weekend pentru a pune la cale un program de reorganizare, potrivit unei surse citate de Bloomberg. Deutsche a avut o serie de tratative cu Commerzbank legate de o potențială fuziune luna trecută, însă ambele părți au stabilit că nu este momentul potrivit.

Deutsche Bank, care deține cea mai mare bancă de investiții din Europa, a avut dificultăți să se adapteze la noile cerințe ridicate de capital și la veniturile diminuate din operațiunile de tranzacționare. De când a făcut public planul de reorganizare în octombrie anul trecut, Cryan a redus din activele riscante, a eliminat mii de joburi și a suspendat plata dividendelor pentru a conserva capital. Cea mai recentă descoperire sugerează că este deschis la examinarea unor măsuri mai dramatice după ce acțiunile au scăzut la un nou minim record în august.

„Managementul Deutsche Bank este disperat”, a spus Dieter Hein, analist la Fairesearch-Alphavalue. „Au realizat că strategia actuală este greșită și evaluează opțiunile pe care le au”, a adăugat el.

John Cryan, CEO-ul Deutsche Bank, cea mai mare bancă germane, a spus săptămâna această că dorește să își restrângă activitatea, când a fost întrebat despre o potențială fuziune cu Commerzbank, scrie Bloomberg.

„O parte din munca pe care o facem este să facem banca noastră ceva mai mică, pentru a o simplifica”, a spus Cryan într-o conferință de presă din Frankfurt, când a fost întrebat dacă creditorul german caută un partener pentru o eventuală fuziune.

Revista germane Manager Magazin a scris în aceeași zi că negocierile de fuziune între Commerzbank și Deutsche Bank erau de natură „teoretică” și în stadiu incipient.

Deutsche Bank, cea mai mare bancă de investiții din Europa, a pierdut aproximativ 43% din valoarea de piață anul acesta, în condițiile în caer Cryan s-a luptat să strângă capital și să oprească pierderile. Ca parte din planul de restructurare anunțat anul trecut, șeful băncii a anunțat mii de disponibilizări, a vândut activele riscante și a suspendat plata dividendelor.

„O fuziune dintre cele două bănci este imporbabilă. Ar reprezenta îngrijorări masive legate de competitivitate”, a spus Chris Wheeler, analist la Atlantic Equities.

Deutsche Bank, a 11-a bancă a lumii după activele administrate, a înregistrat o scădere de peste 60% a valorii de piață în ultimii cinci ani, situație reflectată de problemele financiare cu care trebuie să se confrunte banca fanion a economiei germane.

Cea mai mare parte a scăderii a fost înregistrată în ultimul an, respectiv 51%, față de sfârșitul lunii august 2015. Astfel, în momentul de față, banca are o capitalizare bursieră de 19,73 miliarde dolari. De altfel, în mai 2007, cu câteva luni înainte de declanșarea crizei, o acțiune Deutsche Bank se tranzacționa cu 157 dolari, rezultând o valoare de piață a băncii germane de 215 miliarde dolari, de peste 10 ori mai mare decât în prezent.

După ce revista Manager Magazine a scris miercuri despre o posibilă fuziune între Deutsche Bank și Commerzbank, prima și a doua bancă germană, acțiunile celor două societăți s-au apreciat cu 3,3%, respectiv cu 4%. Cu toate acestea, John Cryan, CEO al Deutsche Bank, a respins o asemnea ipoteză.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
27 aprilie aduce cea mai bună veste pentru pensionarii din România
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Anunțul dimineții despre BANII DE PENSIE: Tot timpul se întâmplă problema asta
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce planuri are Alexandru Ciucu cu fiicele lui de Paște, după despărțirea de Alina Sorescu
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ar putea ficatul să dețină cheia unor tratamente mai bune pentru cancer?