Dolarul, o bombă la un pas de explozie! Economia SUA, foarte aproape de colaps: „Tot ce au făcut după criza din 2008 a fost o greșeală!”

Dolarul, o bombă la un pas de explozie! Economia SUA, foarte aproape de colaps: „Tot ce au făcut după criza din 2008 a fost o greșeală!”
Dolarul, o bombă la un pas de explozie! Economia SUA, foarte aproape de colaps: „Tot ce au făcut după criza din 2008 a fost o greșeală!” / Sursă FOTO: Shutterstock
Publicat: 19/08/2020, 22:18
Actualizat: 19/08/2020, 22:29

În Statele Unite ale Americii, inflația ar urma să ajungă la un nivel fără precedent, iar stilul de viață se va scumpi radical, foarte repede, avertizează stockbrockerul Peter Schiff.

Rata la care SUA imprimă bani este fără precent, mai punctează acesta, iar deficitele „sunt foarte mari și Guvernul cheltuie mai mulți bani decât a făcut-o vreodată”.

Peter Schiff, care este CEO al Euro Pacific Capital, a declarat pentru Money Show că mai mult de 60 de cenți din fiecare dolar pe care Guvernul îl cheltuie sunt printați. Astfel, Rezerva Federală printează mai mulți bani pe care Guvernul american îi cheltuie decât cei pe care îi colectează din taxe.

Dolarul, o bombă cu ceas: Economia SUA era la cel mai slab nivel văzut vreodată și înainte de COVID

„Este un mit faptul că economia SUA era puternică înainte de COVID. Total greșit! Era la cel mai slab nivel văzut vreodată. Era cea mai mare bulă care a existat. Din această cauza economia a implodat foarte repede în urma lockdown-urilor impuse din cauza pandemiei. Lucrurile au început să fie vizile în cel de-al treilea trimestru din 2018… Iar dolarul începe să fie devalorizat”, a explicat economistul.

De asemenea, acesta atrage atenția – „tot ce a făcut Guvernul după criza din 2008 a fost o greșeală”, punctând că toate politicile monetare și fiscale au fost greșite.

„Drept consecință, nu ne-am revenit niciodată cu adevărat după criză, care a fost provocată de Rezerva Federală și de Guvern. Pur și simplu am înrăutățit toate cauzele crizei”, a mai explicat acesta.

„Tot ce a făcut Guvernul după criza din 2008 a fost o greșeală”

Expertul avertizează că SUA va avea o inflație la un nivel fără precent iar stilul de viață din SUA se va scumpi foarte mult și foarte repede.

„Oamenii vor fi foarte loviți de asta. Nu o vor vedea venind”, a semnalat Peter Schiff.

Mulți oameni vor fi mai afectați de criza dolarului decât de cea financiară, iar cea dintâi este mult mai gravă, mai avertizează expertul.

„Atunci când a fost criză financiară, Rezerva Federală a printat bani pentru a-i ajuta (n.r. pe oameni, companii etc.). Însă când ai o criză a dolarului, nu mai contează. Nu mai poți printa dolari deoarece nimeni nu-i vrea”, explică CEO-ul Euro Pacific Caital.

De asemenea, acesta precizează că va fi o criză a împrumuturilor externe, ceea ce înseamnă că Trezoreriile SUA vor avea un declin, dar și doar datoriile făcute în dolari americani.

Inflația va atinge un nivel fără precedent în SUA

Dolarul „va decădea iar inflația va devasta Statele Unite ale Americii”, prezice Peter Schiff adâugând că „ceea ce se va întâmpla este faptul că lumea se va îndepărta de dolar văzut drept standard și se va îndrepta spre aur. Spre asta ne îndreptăm!”.

„Este sfârșitul jocului pentru America”

„Întreaga economie americană este bazată pe fundația conform căreia dolarul reprezintă moneda de rezervă a lumii. Aceasta este sursa secretă care face această economie să funcționeze. De îndată ce dolarul va deveni o monedă ca oricare alta, atunci se va sfârși, este sfârșitul jocului pentru America”, a mai susținut acesta.

Potrivit economistului, „dolarul ar putea intra în colaps în orice zi, este ca o bombă. Cheia este de a scoate bani din dolarii americani deoarece dolarul va intra în colaps”.

În plus, acesta susține că investirea în stocurile de argint și aur reprezintă o „o afacere”, în prezent, care poate ușura impactul financiar ar crizei.

Într-un interviu din august 2006, economistul declara că „Statele Unite ale Americii sunt precum Titanicul iar eu sunt aici să îi conving pe oameni să părăsească nava… Prevăd că o mare criză financiară va veni în Statele Unite”.

Ulterior, în decembrie 2006, într-o dezbatere televizată, acesta preconiza – „ceea ce urmează să se întâmple în 2007 este că prețurile imobiliarelor (n.r. care atinseseră un nivel record în decembrie 2005), se vor prăbuși”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
S-a decis plata a 718 LEI de persoană în România. Banii intră automat pe carduri...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto