Tendințe: Piețele bursiere internaționale continuă să scadă pe fondul creșterii numărului de îmbolnăviri în lume

Tendințe: Piețele bursiere internaționale continuă să scadă pe fondul creșterii numărului de îmbolnăviri în lume
Publicat: 06/01/2021, 10:46

Indicele principal al bursei japoneze, Nikkei-225, a ajuns la valoarea de 27.055,94 puncte, în scădere cu 102,69 puncte comparativ cu valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente. Bursa de la Tokio a a închis şedinţa de miercuri în scădere cu 0,38%, după ce autorităţile nipone au anunţat o creştere record a numărului de îmbolnăviri cu coronavirus, transmite agenția locală de știri Kyodo.

Indicele Standard and Poor’s 500 s-a apreciat cu 10,71%, ajungând la valoarea de 3.726,86 puncte, în creştere cu 26,21 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.
Indicele Nasdaq s-a apreciat cu 0,95%, ajungând la valoarea de 12.818,96 puncte, în creştere cu 120,51 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.
La bursa New York Mercantile Exchange (Nymex), cotaţia barilului de petrol ‘light sweet crude’ cu livrare în luna februarie a crescut cu 2,31 dolari, ajungând la închidere la valoarea de 49,93 dolari.

New York – Bursa de pe Wall Street a închis şedinţa de marţi în creştere, în aşteptarea rezultatelor din statul Georgia, unde secţiile de votare şi-au închis uşile marţi seară, la finalul unei duble alegeri, care va stabili controlul asupra Senatului SUA, transmite Reuters. Indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,55, ajungând la valoarea de 30.391,60 puncte, în creştere cu 167,71 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Londra – Ședinţa de marţi în creştere cu 0,61%, indicele principal FTSE-100 a ajuns la valoarea de 6.612,25 puncte, în creştere cu 40,37 puncte comparativ cu valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, transmite Reuters.
La bursa ICE Futures, cotaţia barilului de petrol Brent din Marea Nordului cu livrare în luna martie a crescut cu 2,51 dolari, ajungând la închidere la valoarea de 53,60 dolari.

Frankfurt – Bursa de la Frankfurt a închis şedinţa de marţi în scădere cu 0,55%, indicele principal DAX 30 a ajuns la valoarea de 13.651,22 puncte, în scădere cu 75,52 puncte comparativ cu valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, transmite Reuters.

Paris – Bursa de la Paris a închis şedinţa de marţi în scădere cu 0,44%, indicele principal CAC 40 a ajuns la valoarea de 5.564,60 puncte, în scădere cu 24,36 puncte comparativ cu valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, transmite Reuters.

Budapesta – Cursul oficial al Băncii Centrale a Ungariei valabil pentru ziua de miercuri este de 294,38 forinţi pentru un dolar, în creştere faţă de un curs de 293,58 forinţi, marţi, transmite MTI. Moneda euro este cotată la 361,29 forinţi, în creştere faţă de 360,90 forinţi, marţi, iar un leu românesc este cotat la 74,16 forinţi, în creştere faţă de 74,13 forinţi.
Bursa din Budapesta a închis şedinţa de marţi în creştere cu 0,24%, indicele BUX a ajuns la valoarea de 42.434,30 puncte. Valoarea tranzacţiilor s-a ridicat la 7,4 miliarde de forinţi (20,5 milioane euro).

Seul – Bursa sud-coreeană a încheiat şedinţa de miercuri în scădere cu 0,75%, indicele principal Kospi a ajuns la valoarea de 2.968,21 puncte, în scădere cu 22,36 puncte comparativ cu valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, transmite Yonhap.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
Ce făcea, de fapt, Vali Vijelie în timp ce soția lui anunța că divorțează după...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
A pierdut la Marriott banii de la cămătari și... De ce a cedat Mititelu Jr.?!...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Mesaje de Sf. Gheorghe 2024: Urări și felicitări cu La mulți ani. „Îți doresc să...
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
TRAGEDIE. A murit o legendă a fotbalului din România: Nu îl vom uita niciodată
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Ioana Dichiseanu, cu lacrimi in ochi, despre ultimele clipe ale tatălui ei: "Mi-a luat mana...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Musculițele care zboară în jurul fructelor nu sunt muște de fructe. Cum să scăpăm de...