Valoarea de piață a companiei Tesla depășește pentru prima dată 800 de miliarde de dolari

Valoarea de piață a companiei Tesla depășește pentru prima dată 800 de miliarde de dolari
Valoarea de piață a companiei Tesla depășește pentru prima dată 800 de miliarde de dolari / Sursă FOTO: wikimedia.org
Publicat: 08/01/2021, 20:02

Acțiunile companiei Tesla au crescut cu 5,6% vineri, majorând capitalizarea de piață a producătorului de autoturisme electrice la peste 800 de miliarde de dolari pentru prima dată, informează agenția Reuters. Pragul a fost atins după ce valoarea acțiunilor Tesla cotate pe bursa din New York a crescut cu 700% în ultimele 12 luni. 

Elon Musk a devenit cel mai bogat om din lume

Modul în care au crescut acțiunile Tesla l-a ajutat pe directorul executiv Elon Musk să-l depășească pe Jeff Bezos, fondatorul Amazon.com Inc, și să devină cel mai bogat om din lume.

În urma ședinței care a avut loc vineri, participația de 21% a lui Musk la producătorul auto contribuie cu peste 170 miliarde dolari la averea sa netă, peste capitalizarea de piață combinată a General Motors, Ford Motor Co și Fiat Chrysler Automobiles, cei trei producători de automobile din Detroit.

În sesiunea anterioară, valoarea de piață a Tesla a depășit 774 miliarde de dolari, devenind a cincea cea mai valoroasă companie listată pe Wall Street, chiar în spatele Alphabet Inc., care deține Google și înaintea Facebook.

Elon Musk a fost etichetat și ca „omul de afaceri în care investesc bogații”, faima de vizionar ajutându-l să atragă către proiectele sale banii multor americani potenți din punct de vedere financiar.

Tesla deschide centrul din București și caută colegi. Pentru început, compania lui Elon Musk recrutează cinci oameni

Tesla, compania deținută de miliardarul Elon Musk, a intrat în linie dreaptă cu deschiderea centrului din Bucureşti şi a scos la concurs mai multe posturi pe site-ul oficial al companiei.

Pentru început, Tesla, cea mai titrată companie din industria automobilelor electrice, vrea să angajeze cinci oameni, dintre care un manager de magazin, doi tehnicieni pentru service, un manager pentru service, şi un consultant de vânzări, scrie Ziarul Financiar.

Zvonurile cu privire la deschidere circulă deja de mai bine de un an, iar americanii iau în calcul mai multe locaţii pentru a deschide un centru, iar cel mai probabil vor alege o locaţie în partea de nord a Capitalei.

Tesla a fost brandul cu cea mai puternică creştere în 2020 în România, de 250% în primele 11 luni, la 56 de maşini noi înmatriculate. Până acum clienţii comandau online maşinile care sunt livrate în România.

România are în prezent cel mai „agresiv” plan pentru maşini electrice, oferind o subvenţie de 10.000 de euro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase