Este cel mai mare lot de teren scos la vânzare în lume: are suprafața Marii Britanii. Iată cine e proprietarul și suma pe care o cere pentru întregul teren

Publicat: 24/06/2015, 09:39
Actualizat: 21/03/2019, 02:04

O companie din Australia a scos la vânzare cel mai mare teren din lume. Licitația pornește de la 325 de milioane de dolari, notează The Independent.

Mai exact, este vorba despre un teren de 23.000 de kilometri pătrați pe care se află crescătorii de bovine și care este împărțit în mai multe parcele pe patru teritorii (Australia de Sud, Queensland, Teritoriul de Nord și Australia de Vest). În total, parcelele au o întindere echivalentă cu trei treimi din teritoriul Angliei.

Terenul se află în proprietatea familiei lui Sir Sidney Kidman, unul dintre cei mai mari crescători de bovine din Australia ultimilor 100 de ani.

Cele 11 milioane de hectare pe care se află crescătoriile de bovine vor fi vândute către unul dintre cei 30 de participanți la licitație, provenind din Australia, China, Statele Unite, Canda, Marea Britanie, Elveția, America de Sud și Indonezia. Acestea sunt deținute de S Kidman and Co, companie fondată de Kidman în 1899. Urmașii săi, care controlează 98% dintre acțiuni, sunt cei mai mari proprietari privați de teren din Australia.

„Este extraordinar că acest pământ a fost păstrat în familie vreme de cinci generații, nu există datorii, a fost administrat bine și este un producător de carne de primă mână”, a comentat Don Manifold, agentul de vânzări de la Ernst & Young.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult