Eugen Teodorovici va prezenta, miercuri, aplicația pentru poprirea electronică / Ministrul de Finanțe: După schimbarea conducerii ANAF rezultate sunt foarte bune. Pe iunie au depășit planul

Eugen Teodorovici va prezenta, miercuri, aplicația pentru poprirea electronică / Ministrul de Finanțe: După schimbarea conducerii ANAF rezultate sunt foarte bune. Pe iunie au depășit planul
Publicat: 02/07/2019, 22:17

„Apropo de popriri. Vă dau acum exemplu. Azi (marți – n.r.) am avut prezentată nota pentru a informa mâine (miercuri – n.r.) în ședința de Guvern despre modul în care această poprire va deveni electronic efectuată, fără să se mai trezească omul cu sume de bani blocate, plata și după aceea blocarea să dureze n zile, firma sau persoana fizică. În iulie, luna aceasta, eu am promis că acest lucru se va schimba. Mâine în Guvern avem o informare exactă în acest sens”, a declarat Eugen Teodorovici, marți seară, la Antena 3.

Ministrul de Finanțe a adăugată că în luna în curs va fi efectuată modificarea legislativă în acest sens.

„Începând cu luna iulie se face modificarea legislativă. Am făcut deja, este o aplicație la ANAF care va ține legătura cu toate băncile, va comunica efectiv suma de plată. Dacă există convenție între bancă și ANAF foarte bine, atunci ANAF va notifica și banca va popri exact suma pe care acea persoană sau firmă o are de plată”, a conchis Teodorovici.

Teodorovici: După schimbarea conducerii ANAF rezultate sunt foarte bune. Pe iunie au depășit planul

Eugen Teodorovici a declarat că este foarte mulțumit de rezultatele ANAF, după schimbarea conducerii instituției. Ministrul de Finanțe a precizat că, în luna iunie, a fost o depășire a planului de colectare al Agenției.

„La ANAF, după schimbarea conducerii, iată că rezultatele sunt foarte bune. În luna iunie există o depășire de plan la ANAF. Mică, dar este depășire de plan. Până la final de an se recuperează ceea ce a avut doamna președinte Călugăreanu ca și mandat foarte clar. Deci lucrurile se schimbă la ANAF. Va fi și acolo o schimbare radicală”, a afirmat Eugen Teodorovici, marți seară, la Antena 3.

Pe 3 iunie, Mirela Călugăreanu a înlocuit-o pe Mihaela Triculescu în funcția de președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), conform deciziilor prim-ministrului publicate luni în Monitorul Oficial.

Mirela Călugăreanu, președinte al ANAF, este principala responsabilă pentru Formularul 600, care a generat panică printre români la începutul anului 2018. Ea a fost prima persoană de sex feminin care s-a aflat la conducerea instituției.

Formularul 600 presupune că aproximativ 210.000 de români sunt obligați să depună la Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) un document prin care aceștia trebuie să arate ce venituri au obținut în 2017 sau cred că vor obține anul acesta pe lângă salarii, astfel încât Fiscul să le calculeze ce contribuții sociale au de plătit.

Mirela Călugăreanu a fost desemnată, pentru prima dată, șef la ANAF în luna iulie a anului 2017, după ce fostul premier Mihai Tudose l-a demis pe Bogdan Stan.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase